Ataman: Milli eğitim ile spor bakanlıklarının birleştirilmesi gerek

Basketbol Milli Takımı ve Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Milli Eğitim ile Spor bakanlıklarının birleştirilmesini önerdi.Ergin Ataman, Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının...

Google Haberlere Abone ol
Ataman: Milli eğitim ile spor bakanlıklarının birleştirilmesi gerek

Basketbol Milli Takımı ve Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Milli Eğitim ile Spor bakanlıklarının birleştirilmesini önerdi.

Ergin Ataman, Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasının 95. yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Ergin Ataman, kişisel twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Henüz acılarımız dinmese de, bugün tüm gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum." ifadesini kullandı.

'GENÇLİĞİMİZİN GELECEĞİNİ İPTAL ETMEYELİM'

Deneyimli antrenör, 19 Mayıs kutlama törenlerinin yapılmamasını yorumlarken, "Bu dönemde törenler iptal oldu ama gençliğimizin geleceğini iptal etmeyelim. Daha iyi bir gelecek, eğitim ve spor yapma imkanı yaratalım." dedi.

Ataman, gelecekle ilgili önerilerde bulunurken, "Ülkemizde eğitim düzeyi yüksek şampiyonlar çıkarmak için cesur ve radikal kararlarla milli eğitim ve sporu birleştirelim. 17-18 yaşında eğitimsiz profesyoneller değil; 22 yaşında eğitimini tamamlamış ve en iyi şartlarda spor yapmış şampiyonları yetiştirelim. Sporcuyu kulüplerde değil, lise ve üniversitelerde yetiştirelim. Başarılı sporcuları yüksek eğitim burslarıyla teşvik edelim." ifadelereni kullandı.

80 milyon nüfuslu Türkiye'nin gençlerini hem sporda hem eğitimde dünya standartlarına ancak bu şekilde çıkartılabileceğini ifade eden Ataman son olarak, "Böylelikle hem şampiyonlar, hem de spor kültürüne ve fair play anlayışına sahip bir taraftar topluluğu yetiştirebiliriz." yorumunu yaptı.

CİHAN

Yorumlar