Muğla Teknopark yönetiminden DEPARK’ta inceleme

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde kuruluş aşaması tamamlanan TEKNOPARK Yönetim kurulu üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Geliştirme A.Ş.(DEPARK)’nin kuruluş ve gelişme süreci hakkında bilgi almak üzere DEPARK’ı...

Google Haberlere Abone ol
Muğla Teknopark yönetiminden DEPARK’ta inceleme

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde kuruluş aşaması tamamlanan TEKNOPARK Yönetim kurulu üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Geliştirme A.Ş.(DEPARK)’nin kuruluş ve gelişme süreci hakkında bilgi almak üzere DEPARK’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan DEÜ Rektör Vekili Erdal Çelik, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile teknopark konusunda işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

Dokuz Eylül ve Muğla Sıtkı Koçman üniversiteleri arasında bilimsel ortaklık başlıyor. Kısa zaman önce kurulan Muğla Teknopark A.Ş’nin yönetim kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesini ziyaret etti. İlk olarak DEPARK Sağlık Teknoparkı Zeytin binasını inceleyen heyete, DEPARK Genel Müdürü Seyide Kurtuluş tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Heyet daha sonra Tınaztepe yerleşkesine geçti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Nayir, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, İşadamı Mevlüt Acar, Muğla Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Filiz Öner, İşadamı Mustafa Ercan ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil’in katıldığı ziyarette konuşan DEÜ Rektör Vekili Erdal Çelik, üniversiteler öncülüğünde yürütülen çalışmaların bilimsel başarının olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Teknolojik altyapıya büyük önem verdiklerini anlatan Rektör vekili Çelik, “Güçlü bir altyapıya sahip, sürekli gelişen bir üniversiteyiz. Bilgi ve tecrübelerimizi Muğla Teknopark yönetim kurulu üyelerimizle paylaşmak ve onların görüşlerini dinlemek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte işbirliği yapmayı arzuluyoruz. Bilimsel başarının temelinde Teknopark’ı kurmaktan öte, bilimsel çalışmaların devamlı olması yatıyor. Teknoparklar konusunda kısa zaman içerisinde önemli atılımlar yaptık. Yakın zamanda önce Sağlıkpark, ardından da Sanatparkı hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

“DEÜ’nün tecrübelerinden yararlanacağız”

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin teknoparklar konusunda Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer aldığını belirten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise, “Teknopark konusunda henüz yolun başındayız. Valilik, büyükşehir, ticaret ve sanayi odaları ile birlikte kentimize yakışan bir teknopark kurmak için yola çıktık. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Başarıya ulaşmanın en kısa yolu birlikte çalışmaktır. Sizlerle teknopark konusunda ortak çalışmalara imza atmak, deneyimlerinizden yararlanmak istiyoruz” dedi. Rektör Harmandar ayrıca DEÜ Rektör Vekili olan Çelik’i yeni görevi nedeniyle kutladı.

Yorumlar