At sırtında okçuluk şampiyonasına hazırlanıyorlar

- Erzincan KYK'de kalan kız öğrenciler, Ankara'da düzenlenecek Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası'na hazırlanıyor - Erzincan KYK Geleneksel Türk Okçuluğu Takımı sporcusu Özdemir: "Çalışmanın başında hatalı atışlarımız oldu, ellerimizi çok yaraladık ama vize ve finallerimize rağmen atışlarımıza devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
At sırtında okçuluk şampiyonasına hazırlanıyorlar


ERZİNCAN (AA) - Erzincan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdunda kalan kız öğrenciler, Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

KYK İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'nin farklı illerinden gelerek Erzincan Üniversitesinde öğrenim gören ve Erzincan KYK'de kalan öğrencilerin, farklı branşlarda açılan kurslara katıldığı belirtildi.

Geleneksel Türk okçuluğu eğitimi alan öğrencilerin 5 aylık süreçte at sırtında ok atmaya başladığı aktarılan açıklamada, 5 öğrencinin, 2 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası'na katılacağı ve antrenmanlarını Kent Ormanı'nda at sırtında sürdürdüğü kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KYK İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek, KYK Genel Müdürlüğünün tüm yurtlarda geleneksel Türk okçuluğu kursu verdiğini ifade etti.

Şampiyonaya uzun süredir hazırlanan öğrencilerin, yay germe ve ok atma tekniklerini geliştirip artık hem at sırtında hem de açık havada talim ve atışlarla çalışmalarına devam ettiğini belirten Sarıçiçek, "Amacımız öğrencilerimizin derece ve başarı elde etmelerinden öte ecdadımıza ve şanlı geçmişimize ait duyguların, manevi değerlerin, milli kültür unsurlarının yaşatılması ve gençler arasında kabul görmesiydi." ifadesini kullandı.


- Yaralanmalarına rağmen ata sporundan vazgeçmediler


Erzincan KYK Geleneksel Türk Okçuluğu Takımı sporcularından Duygu Özdemir de "Okçuluğa ilgi duyuyordum ama çalışma fırsatım olmamıştı. Burada 5 ay önce yakaladığımız bu fırsat ile çalışmalara başladık. Çalışmanın başında hatalı atışlarımız oldu, ellerimizi çok yaraladık ama vize ve finallerimize rağmen atışlarımıza devam ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Takımın diğer sporcusu Gamze Özdamar da şampiyonaya at sırtında hazırlandıklarına işaret ederek, ata sporunu yaptıkları için gurur duyduklarını dile getirdi.


Yorumlar