ASÜ'lü Milli Güreşçi Bozkurt gümüş madalya kazandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Şakir Bozkurt, Macaristan’da düzenlenen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında gümüş madalya kazanarak Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı.     Macaristan’ın...

Google Haberlere Abone ol
ASÜ'lü Milli Güreşçi Bozkurt gümüş madalya kazandı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Şakir Bozkurt, Macaristan’da düzenlenen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında gümüş madalya kazanarak Türkiye’ye büyük bir sevinç yaşattı.

    Macaristan’ın Pecs kentinde düzenlenen Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil edebilmek adına mindere çıkan milli güreşçiler, önemli bir başarıya imza attı ve şampiyonayı ikinci sırada tamamladı. Türk Milli Takımı’nın elde ettiği başarıya ASÜ Öğrencisi Şakir Bozkurt da önemli bir katkı sundu. Serbest still 120 kilogramda mücadele eden Bozkurt, şampiyonayı ikinci tamamladı ve Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. BESYO Müdür Vekili Doç. Dr. Hüseyin Ünlü ile birlikte ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’ı makamında ziyaret eden Milli Güreşçi Şakir Bozkurt, Türkiye adına mindere çıkmanın ve başarı kazanmanın gurur verici olduğunu söyledi. Şampiyona için çok çalıştığını ve iyi mücadele ettiğini kaydeden Bozkurt, “Çok az bir puan farkıyla birincilik kaçtı. Sadece bireysel olarak değil, takım olarak da çok iyi mücadele ettik.” dedi.

    Şakir Bozkurt’un elde ettiği derecenin ve kazandığı madalyanın çok önemli olduğunu, bu başarının tüm Türkiye’de büyük bir takdir kazandığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, “Değerli öğrencimiz ve Milli Sporcumuz Şakir Bozkurt’u kutluyorum. Kazandığı madalya bizleri de onurlandırdı. Üniversitemiz bu yıl sportif müsabakalarda çok önemli dereceler elde etti. Şakir Bozkurt’un başarısı, başarı zincirine yeni bir halka olmuştur. Bir kere daha öğrencimizi, öğrencimizi çalıştıran antrenörleri, hocalarımızı ve tüm Milli Takımı tebrik ediyorum.” dedi.

    Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden milliler, serbest ve grekoromen stillerde 4’ü altın, toplam 13 madalya kazandı.

CİHAN

Yorumlar