Asrın Maçında Ödül 300 Milyon Dolar

Sporseverler profesyonel boks dünyasında asrın maçı olarak nitelenen Floyd Mayweather-Manny Pacquiao karşılaşmasına kilitlenmiş durumda...

Google Haberlere Abone ol
Asrın Maçında Ödül 300 Milyon Dolar

3 Mayıs Pazar günü TSİ saat 00.04'te başlayacak asrın mücadelesinin gelirleri de dudak uçuklatıyor.

Kariyerindeki 47 karşılaşmayı da kazanan ABD'li Floyd Mayweather ile "8 farklı sıklette dünya şampiyonu olmayı başaran tek boksör" Filipinli Manny Pacquiao arasındaki yarı orta sıklet unvan maçında galip gelen taraf, tam anlamıyla bir servet kazanacak.

ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleşecek olan mücadeleden, bilet satışları, yayın ücretleri ve sponsporluk anlaşmalarıyla beraber 400 milyon doların üstünde hasılat elde edilmesi bekleniyor.

300 Milyon Dolar Ödül

12 raunt üzerinden oynanacak müsabaka 300 milyon dolar ile "tarihin en yüksek ödüllü boks maçı" olacak. Anlaşma gereği ödülün yüzde 60'ını Mayweather, yüzde 40'ını Pacquiao alacak.

Biletler Ateş Pahası

16 bin 800 kapasiteli  MGM Grand Garden Arena'daki müsabakanın biletleri, 1500 ile 10 bin dolar arasında satıldı.

 Ringe en yakın biletler ise kara borsada 140 bin dolardan alıcı buldu. Karşılaşmanın yapılacağı hafta MGM Grand Hotel'de bir gece kalmak için en az 1600 doları gözden çıkarmak gerekiyor.  Maçtan galip ayrılana takılacak WBC'nin şampiyonluk kemerinde, 800 gram ağırlığında altın bulunuyor. 3 bin 17 zümrütle süslenmiş ve üstündeki 165 ülke bayrağının elle boyandığı kemer, 1 milyon dolar değerinde.

Yorumlar