Aslan'a evinde büyük şok!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Kayserispor, deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Aslan'a evinde büyük şok!

li Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan mücaadelede Kayserispor'un golünü 90+5. dakikada Mouche kaydetti. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Kayserispor'dan Mouche kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla Kayserispor, 40 yıl aradan sonra İstanbul'da Galatasaray'ı devirmiş oldu.


GALATASARAY TRİBÜNLERİNDE İSTİFA SESLERİ



MANCİNİ VE YÖNETİMİ İSTİFAYA ÇAĞIRAN TARAFTARLAR, "İMRAPATOR FATİH TERİM" DİYE BAĞIRDILAR



Galatasaray'ın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Kayserispor'a 1-0 mağlup olduğu maçın ardından Sarı-kırmızılı taraftarlar önce teknik direktör Roberto Mancini'yi, ardından da yönetimi istifaya çağırdı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından tribünlerden bir süre, "Mancini istifa" sesleri yükseldi. Daha sonra taraftarlar uzun süre, "Yönetim istifa" şeklinde bağırdılar. İstifa seslerinin ardından da taraftarlar, "İmparator Fatih Terim" diye uzun süre bağırdılar.

KAYSERİSPOR ALKIŞLANDI

Kayserispor'un 90+5. dakikasında gelen galibiyet golünün ardından Galatasaraylı taraftarlar, Kayserisporlu futbolcuları alkışladı.

ARENA BOŞALDI, TRİBÜNLER TEPKİLİ...SELÇUK ISLIKLANDI

Galatasaray'ın Karabük beraberliği ardından Chelsea yenilgisi ile Şampiyonlar Ligi'ne veda edişi Kayserispor maçında tribünleri etkiledi. Sarı kırmızılı ekibin bu sezon bütün maçlarında tribünleri dolduran taraftarlarının Kayserispor maçına ilgisinin azlığı dikkati çekti. Tribünlerde büyük boşluklar vardı. 

Maç öncesi açıklanan kadroda Drogba, Chedjou, Burdiso ve Eboue'nin olmaması dikkati çekti. Yabancı oyuncular içinde genç Lucas Ontivero 18 kişilik kadroda kendine yedek kulübesinde yer buldu. Ontivero maçın ikinci yarısında Hajroviç'in yerine oyuna girdi. Böylece transferi sonrasında kupa maçlarında görev yapan Ontivero ilk kez ligde forma giydi

Galatasaray'ın ısınmaya çıktığı tişörtlerinin arkasına twitter simgesi vardı. Sarı-kırmızılılar böylelikle twitter yasağını protesto etmiş oldu. 

Galatasaray'ın efsane başkanlarında Özhan Canaydın maçtan skorboardda fotoğrafı gösterilerek anıldı.

Galatasaray taraftarları maç öncesinde oyuncuları tribünlere çağırmadı. Kötü sonuçların ardından futbolculara tepki koyuldu.

Maçın ilk yarısında sarı kart gören Melo cezalı duruma düştü ve önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak Konyaspor maçında forma giyemeyecek. 

Teknik direktör Mancini 82. dakikada Selçuk İnan'ı oyundan aldı bu dakikada tribünlerin bir bölümü Selçuk İnan'ı ıslıkladı. 

Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma'nın maç boyu yedek kulübesinde bir teknik adam gibi sürekli taktik vermesi de dikkati çekti. 

ERGİN ATAMAN'A BÜYÜK ONUR

Galatasaray Kulübü resmi siteden basket takımının koçu Ergin Ataman'ın Basketbol Milli Takımı çalıştırıcılığına getirilmesini gururla takdim etti. Bu gelişme üzerine sosyal medyada yer alan Galatasaray taraftarları Fatih Terim'e Milli Takımı çalıştırdığı için neden aynı saygı ve hoşgörünün gösterilmediğini sordu. Galatasaray Yönetimi resmi siteden Ergin Ataman'ın göreve getirilişini şöyle duyurdu. 

"Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol takımının başarılı koçu Ergin Ataman, önümüzdeki üç yıl boyunca, sezonun bitimindeki tatil sürelerinde Milli Takım'ın hocalığını da yürütecek.

Basketbol Federasyonu'ndan gelen istek üzerine, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sezon sonundaki izin süresince, Ataman'ın, milli takımın başına geçmesinde hiçbir sorun olmadığını ve Galatasaray olarak bundan onur duyacaklarını belirtti.

Galatasaray yönetimi, Bayan Voleybol takımının koçuna da, aynı şekilde milli takımı çalıştırma iznini vermişti.

Ergin Ataman, sezon aralarındaki yaz tatilinde, milli takımı çalıştırdıktan sonra, yeni başarılara imza atmak için Galatasaray'daki görevine devam edecek.

Uzun yıllar sonra takımımıza şampiyonluk sevinci yaşatan; bu sezon da hem üst üste ikinci şampiyonluğa, hem de Avrupa'da tarihi bir zafere koşan hocamıza, yeni görevinde de şimdiden başarılar diliyoruz."


GALATASARAY - KAYSERİSPOR MAÇININ ARDINDAN

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında hem üzgün hem de gergindi. 

Mancini, karşılaşmaya ilişkin, "Bugün maçın genelinde çok pozisyona girdik ama gol atmamız da gerekiyor. Atamadığınız zaman böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Son saniyedeki golü de yemememiz gerekiyordu. Yakaladığımız fırsatları kesinlikle kullanmalıydık" ifadelerini kullandı.

Mancini, açıklamalarında hep övgüyle bahsettiği taraftarın bugün kendisini istifaya davet ettiğinin ifade edilmesi üzerine, "Hayat bu, böyle. Bu da benim işimin bir parçası. Bu tip eleştiriler ve tepkileri kabul etmeniz gerekiyor. Mağlup olduğunuzda taraftarın da mutsuz olması, tepki göstermesi normal" dedi.

Takımda bazı oyuncular arasında sorunlar bulunduğu yönünde duyumlar olduğunun belirtilmesi üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Takımda değişen bir şey yok. Her şey normal. Oyuncularımızın arası 6 ay önce nasılsa şimdi de öyle. Bugün bunlar konuşuluyor, çünkü kaybettik" diye konuştu.

Ara transfer döneminde takıma katılan 9 yeni oyuncunun neden şans bulamadıkları yönündeki soru üzerine sinirlenen Mancini, "Ara transfer döneminde 9 oyuncu aldık. Bunların 6'sı genç. Burdisso ise kiralık olarak son gün kadroya dahil oldu. Bunu herkes anlamalı, bu takımı ben yaratmadım, ben kurmadım" şeklinde konuştu.

Takımı devraldığında Galatasaray'ın lider olmadığını da ifade eden ve medya mensuplarından biraz dürüst olmalarını isteyen Mancini, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın, Kardemir Karabükspor maçı sonrası Drogba'yı oyundan alması ve Sneijder'i oynattığı mevki konularında eleştirisi olduğunun belirtilmesi üzerine de "Bu tartışmalara son verelim. Bu benim işim, teknik direktör benim. Saha içi kararı da ben alırım. Başkanımızın eleştirisi olabilir ama bana söyler ve ben de açıklamayı ona yaparım. Sahada alınan tüm kararlar benimdir" dedi.

Ligde kalan 8 maç ve sezon sonu planları hakkında da İtalyan teknik adam, "Kalan 8 maç için yorum yapmak ve hedef koymak doğru değil. Maç maç bakmalıyız. Gelecek sezon için planım veya 8 maçlık hedef... Futbolda bu kadar uzun vadeli konuşmak doğru olmayabiliyor" demekle yetindi.

Galatasaraylı futbolcu İzet Hajrovic ise, Kayserispor mücadelesinde çok önemli 3 puan fırsatını değerlendiremediklerini kaydederek, "Beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Maçın genelinde iyi oynadık ve pozisyonlara girdik. Bugün şans faktörü eksikti ve golü bulamadık" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın son 3 maçında gol atamadığının hatırlatılması üzerine Hajrovic, "Futbolda bu tip dönemler olabiliyor. Gol atamayabiliyorsunuz.

Son 3 maça baktığımızda pozisyonlarımız da vardı. Son vuruşlarda eksikliğimiz var. Golü atsak bunları konuşmayacağız ama bu durumu hocaya, oyunculara veya

taktiğe bağlamak yersiz. Sadece son vuruşlarda konsantrasyon eksikliğine bağlanabilir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bu sezon yeni takımıyla ilk lig maçına çıkan Lucas Ontivero ise "Maçta olanlar, istediğimiz ve çalıştığımız gibi değildi. Hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Artık bunu geride bırakmalı ve önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız" dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Seçme ise, "Çok iyi oynadığımız söylenemez ama takım savunmasını çok iyi yaptık. Arkadaşlarımız, verdiğimiz taktiği çok iyi uyguladı. Son dakikada attığımız şans golüyle 3 puan aldık" ifadelerini kullandı.

Seçme, önemli bir maça çıktıklarını dile getirerek, "Geçen hafta da galip gelmiştik. Bu seriyi devam ettirmek adına buradan puan ve puanlar almamız gerekiyordu. Üç puan aldığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımıza Kayserispor'un ligi layık olduğu yerde bitireceği müjdesini vermek istiyorum" dedi.

Kayserispor'un deneyimli kalecisi Sinan Bolat ise takım halinde iyi organize olduklarını ifade etti.

Bir pozisyon haricinde Galatasaray'ın gol fırsatı yakalayamadığını kaydeden Sinan, "Verdikleri mücadeleden dolayı arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşallah bu yolda devam ederiz. Aldığımız galibiyet Kayserispor taraftarına hediye olsun" diye konuştu.

Alper Uludağ da, "Bugün şans bizden yanaydı. Savunmada çok iyi durduk. İki stoperimizi tebrik ediyorum. Hala ligin son sıralarındayız. İnşallah üst üste galibiyetlere devam ederek, ligde kalma adına büyük bir adım atarız" dedi.

Yorumlar