Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası başlıyor

- İsviçre'nin Bern kentinde gençler ve büyükler kategorisinde yapılacak şampiyonada, Türkiye 20 sporcuyla madalya arayacak - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: "Hem gençlerde hem de büyüklerde madalya kovalayan bir federasyon olduk"

Google Haberlere Abone ol
Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası başlıyor

ANKARA (AA) - Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonası yarın İsviçre'de başlayacak.

Avrupa Cimnastik Birliği (UEG) tarafından Bern kentinde bu yıl 32'ncisi düzenlenecek organizasyon, gençler ve büyükler kategorilerinde 12 gün sürecek. Şampiyonada erkek yarışmaları 25-29 Mayıs'ta, kadın yarışmaları ise 1-5 Haziran'da yapılacak. Türkiye, şampiyonaya 10 erkek ve 10 kadın olmak üzere 20 sporcuyla katılacak.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem gençlerde hem de büyüklerde madalya beklentileri olduğunu belirterek, "Artık her iki kategoride de madalya kovalayan bir federasyon olduk." dedi.

Olimpiyatlara 2 sporcuyla kota alarak tarih yazdıklarını hatırlatan Çelen, "Bu bize daha fazla sorumluluk yükledi. Sporcularımız bilinçlendi. Camianın bize olan inancı arttı. Cimnastiğin güvenilirliği ve tanınırlığı arttı. İnşallah bunları Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız madalyalarla taçlandıracağız." ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlarda 2 sporcuyla erkeklerde 7, kadınlarda ise 5 branşta madalya mücadelesi vereceklerini dile getiren Çelen, "Çıtayı hep yukarı taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'na katılacak milli takımda şu sporcular yer alıyor:

Erkekler: İsa Hamaratçılar, Sercan Demir, Mustafa Arca, İlkay Uğuz, Hamza Şamil Yılmaz, Onur Çelik (Gençler), Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder (Büyükler)

Kadınlar: Beyza Türkmen, Ekin Ülvan, Doğa Özgöçmez, Seher Atalay, İlayda Şahin, Enfal Keskin Yasemin, Zehra Börekçi (Gençler), Tutya Yılmaz, Ekin Morova, Demet Mutlu (Büyükler)


- Türkiye'nin 3 madalyası bulunuyor


Cimnastikte, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası tarihinde 3 madalyası bulunuyor. İlk olarak merhum cimnastikçi Murat Canbaş, 1993 yılında Cenevre'deki şampiyonada gençler kategorisinde atlama beygirinde altın madalya kazanarak tarihe geçti.

Ümit Şamiloğlu, 2008 yılında İsviçre'de barfiks aletinde bronz madalya aldı ve Türkiye'ye şampiyona tarihindeki 2., büyükler kategorisindeki ilk madalyasını getirdi.

Ardından 2012 yılında İbrahim Çolak, Fransa'da yapılan şampiyonada gençlerde, paralel aletinde gümüş madalya elde etti.


Yorumlar