"Artık madalya istiyoruz"

- Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Karakuzu: - "Federasyonumuz 1957 yılında kuruldu. Benim gördüğüm en büyük eksik, başarı" - "Tesis sorunumuz büyük oranda bitiyor. Kültürümüzü de spor kültürüne çevirebilirsek başarı kaçınılmaz olur diye düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Artık madalya istiyoruz"


İSTANBUL (AA) - Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Aydın Karakuzu, artık madalya istediklerini söyledi.

Karakuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmedeki en büyük eksiğin başarı olduğunu belirterek, "Türkiye Yüzme Federasyonu 1957 yılında kurulmuş bir federasyon. Benim gördüğüm en büyük eksik, başarı. Artık madalya istiyoruz." dedi.

Federasyon olarak altyapıyı destekleyeceklerini vurgulayan Karakuzu, "Projelerimiz arasında, olimpiyat hazırlık merkezlerinin işlevselliğini arttırmak, yüzmeyi ülkenin geneline yaymak, lisanslı sporcu sayılarını çoğaltarak kulüplerimizi güçlendirmek var. Performans sporcularını ve sporcu bazında antrenörü ödüllendirmek de planlarımız arasında. Yurt dışındaki kamplarımızı arttırıp antrenör kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor. Bunları gerçekleştirmek için çabalayacağız." ifadelerini kullandı.


- "Tesis sorunumuz büyük oranda bitiyor"


Tesisleşmenin başarı için gerekli etkenlerden biri olduğunu söyleyen başkan Karakuzu, "Spor Bakanlığı, yetmiş havuzun kırkını bitirdi. Kalanlar da kısa sürede açılacak. Artık Türkiye'nin büyük illerinde herkesin faydalanacağı havuzlarımız mevcut. Bugüne kadar alınan başarısız sonuçlar tesis yetersizliği ve spor kültürüyle ilgiliydi. Tesis sorunumuz büyük oranda bitiyor. Kültürümüzü de spor kültürüne çevirebilirsek başarı kaçınılmaz olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

Milli takımda yabancı sporcuya da sıcak baktıklarını söyleyen Karakuzu, "Önceliğimiz kendi kültürümüzden sporcularımızı yetiştirebilmek ancak bizi temsil edecek, yüzmeyi ateşleyecek, başarılı olacak yabancı sporcu neden olmasın." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar