Arslan, direncin artmasını bekliyor

- Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan: "Geçen sezonki direncimizi henüz yakalayamadık. Bunu sağlayamazsak, eski performansımızın üzerine çıkamayız" - "İki transfere daha ihtiyacımız var. Bu konudaki görüşmelerimize devam ediyoruz" - "Kaliteli bir lig bekliyorum. Süper Lig, Türkiye'deki sıkıntılı havanın dağıtılmasında bir misyon yüklenecektir"

Google Haberlere Abone ol
Arslan, direncin artmasını bekliyor


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Akhisar Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, geçen sezonki dirençlerini henüz yakalayamadıklarını, eski performanslarının üzerine çıkmak için bu dirence ulaşmaları gerektiğini söyledi.

Cihat Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016-2017 sezonu öncesinde şimdiye kadar çok verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini bildirdi.

Topuk Yaylası kampının ardından Avusturya'da 12 gün boyunca 4 hazırlık maçı oynadıklarını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Hazırlık maçlarında skorlara çok takılmıyorum ama Udinese karşısındaki mücadele hoşuma gitti. Seviye ve ölçüm açısından olumlu bir müsabakaydı. Kamp boyunca önemli bir sakatlık yaşamadık. Sadece Serdar Kesimal uzun zamandır oynamamanın da etkisiyle arka adalesinden sakatlandı. Net durumu daha sonra belli olacak. Geçen sezonki gibi düz, mücadele edebilen, iyi oynayan, gene karakterli bir havaya bürünmek istiyoruz. Geçen sezonki direncimizi henüz yakalayamadık. Bunu sağlayamazsak, eski performansımızın üzerine çıkamayız. Önümüzdeki 10 günlük süreçte bunu yakalamak için mücadele edeceğiz."


- "Rodallega'nın kalması mutlu etti"


Cihat Arslan, hakkında birçok transfer dedikodusu çıkan Hugo Rodallega'nın takımda kalmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaz döneminde çalışarak, kampa iyi halde geldi. Hazırlık maçlarında da gollerini attı. Takım olarak iyi görünüyoruz ama yönetim kurulumuzla da görüş birliği halindeyiz, 2 transfere daha ihtiyacımız var. Bu konudaki görüşmelerimize devam ediyoruz."


- "Kaliteli bir lig bekliyorum"


Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş'ın yine çok doğru bir yapılanma içinde olduğunu, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de teknik direktör istikrarını tercih ettiğini belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray bu sezon daha olumlu ve şampiyonluk mücadelesinde ciddi bir takım olacaktır. Fenerbahçe, geçen seneki sezon başı coşkusunu henüz yakalamadı. Onu yakalarsa ligin favorisi haline gelebilir. Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi'ne başarılı sonuçlarla başladılar. Özellikle Osmanlıspor çok olumlu gözüküyor. İlk haftaki rakibimiz Kayserispor da çok önemli transferler yaptı. Kaliteli bir lig bekliyorum. Süper Lig, Türkiye'deki sıkıntılı havanın dağıtılmasında bir misyon yüklenecektir."


- FETÖ'nün darbe girişimi


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Düzce'deki Topuk Yaylası'nda kampta olduklarını hatırlatan Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Ertesi sabah bütün takımla birlikteydik. Yabancı oyuncular kamptan ayrılmak istediler, Allah'ın izniyle ülkede demokrasinin devam edeceğini söyledim. Nitekim demokrasi kazandı ve hainler kaybetti. Halkın iradesi kazandı. Türkiye'deki çoğunluğun olduğu gibi, ülkeyi seçilmişlerin yönetmesinden yanayız. Bu darbe girişimine kim kalkıştıysa Allah belasını versin. Yolları kapatan, darbecilerle mücadele eden milletimize, şehitlerimize şükran değil, her şeyimizi borçluyuz. Bir kez daha darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu vatanda onların sayesinde özgürlük ve demokrasi devam ediyor. Sonuna kadar seçilmiş iradeye 'evet' dememiz gerekiyor. Şair Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın."

Yorumlar