Arsenal 1-3 Monaco

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Arsenal sahasında Monaco'ya 3-1 mağlup oldu.

Google Haberlere Abone ol
Arsenal 1-3 Monaco
Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında Arsenal dalında Monaco'ya 3-1 yenik oldu.

Arsenal saldırı gücü yüksek bir kadroyla sahada bu akşam. Welbeck dikkatli olsa ilk dakikada golü yapabilirdi, fena vurdu. 5nci dakikada Cazorla'nın ortasına gene Welbeck vuramadı. Arsenal oyuna aşırı seri başladı. Fulham'da oynarken maçlarını kocaman bir beğeniyle izlerdim Berbatov'u. Top ayağına yapışır kimse alamazdı. Ağır bunun şeklinde gözükür topla hızlı oynardı. Mesut bir çeşitli Sanchez'e istediği topları atamadı ilk 20 dakikada. 24ncü dakikada Sanchez'in kornerinde Giroud kafayı istediği bunun şeklinde vuramadı. Arsenal, Monaco'dan üstün oynuyor lakin son paslardaki tercihleri isabetli değil. 33ncü dakikada Mesut'un pasına Sanchez vurdu direğin üstünden auta gitti top.

38nci dakika Kandogbia uzaktan vurdu Mertesacker'a çarpan top falso aldı Ospina tek ayak üstünde kaldı ve Monaco, Arsenal kaşısında 1-0 öne geçti. Kendi bölgesinden çıkamayan Monaco golü bulan yan oldu ilk yarıda.Atamayana attılar.Oyunun hakimi Arsenal 1-0 yenik durumda. İlk yarıda üstün oynayan Arsenal golü bulamadı kalesinde ilk Monaco atağında golü gördü. Sanchez istediği topları alamadı. Welbeck uygun halde iki gol şansını kullanamadı. Mesut çok pas yaparak oynadı. Giroud bir çeşitli oyuna ısınamadı.

Berbatov 2 yaptı

53ncü dakikada Martiel soldan bindirme yaptı pasını Berbatov'a verdi onun vuruşunda Ospinanın yapacağı birşey yoktu ve Monako deplasmanda 2-0 öne geçti. 57nci dakikada Sanchez vurdu kaleciden dönen topa Giroud altı pastan aşırı fena vurdu top direğin üstünden auta gitti. Maç boyunca Arsenal'in yakaladığı en mühim gol pozisyonuydu. Arsenal maça art dörtlü + Coquelin defansıyla başlamasının cezasını kalesindeki iki golle gördü. 60ncı dakikada Martialin vuruşunu Ospina önledi.

Bir anda Arsenal oyundan düştü. Çok fena oynayan Giroud'nun yerine Walcott oyunda. Arsenal gol atamadığı bunun şeklinde defansı da düştü. Monaco gole daha yakın derken Welbeck altı pastan golü yapamadı.

Moutinho ve Berbatov, Arsenal'i bitirdi

Maça tedirgin başlayan Monaco ilk golü bulduktan sonra ikinci yarıda Arsenalden daha iyi oynadı. Sanchez ve Mesut sürekli top ezdiler. Tamamen hücuma dönük oyuna başlayan Arsenal defansında açıklar verince kalesinde iki gol gördü. 90ncı dakika Oxlade Chamberlain vurdu ve skoru 3-1'e taşıdı. Uzatma dakiakalrında Beraberlik golü için tüm takım ileri çıkınca Carasco neticesinde belirledi

Ne Arsenal ne de Monaco'nun finale kalacağını hiç hesap etmiyorum. Arsenal gene şerefli üçüncülük ve dördüncülük içinde gidip gelir bu sezon.

Pazar günü Wembleyde Chelsea-Spurs Capital One kupasında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar sevgiler...

Edip ADANIR /LONDRA


Takım kadroları;

Arsenal: Ospina, Bellerin Booked, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Coquelin Booked (Oxlade-Chamberlain - 68' ), Cazorla (Rosicky - 81' ), Welbeck, Mesut Özil Booked ,Sánchez ,Giroud (Walcott - 60' )

Yedekler: Szczesny, Gabriel, Rosicky, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Monreal, Chambers

Monaco: Subasic, Touré, Fortuna dos Santos, Abdennour, Echiéjilé Booked, Dirar (Kurzawa - 82' ), Tavares, Kondogbia, Martial (Silva - 84' ), João Moutinho Booked, Berbatov (Ferreira-Carrasco - 75' )

Yedekler: Kurzawa, de Carvalho, Silva, Stekelenburg, Ferreira-Carrasco, Traoré, Diallo

Hakem: Deniz Aytekin

Kaynak: FANATİK

Yorumlar