Arjantin'de Aguero da Rodriguez de iddialı konuştu

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda final maçı yaklaştıkça heyecan da artıyor. Almanya ile tarihindeki üçüncü dünya kupası finaline çıkacak olan Arjantin'de tüm hesaplar şampiyonluk üzerine yapılıyor.Güney Amerika temsilcisinin teknik patronu...

Google Haberlere Abone ol
Arjantin'de Aguero da Rodriguez de iddialı konuştu

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda final maçı yaklaştıkça heyecan da artıyor. Almanya ile tarihindeki üçüncü dünya kupası finaline çıkacak olan Arjantin'de tüm hesaplar şampiyonluk üzerine yapılıyor.

Güney Amerika temsilcisinin teknik patronu Alejandro Sabella, takımın herşeyiyle ilgilenirken, antrenmanlar ise oldukça neşeli geçiyor. Almanya maçının hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdüren Arjantin'de tek sıkıntı ise De Maria'nın oynayıp oynayamayacak olması. Lionel Messi ise Almanya maçı için iki heyecanı birden taşıyor. İlk kez dünya kupasında final heyecanı yaşayacak olan Messi, gol krallığı yarışında ise az da olsa şansı sürüyor.

AGUERO: ALMANYA VE BREZİLYA FAVORİ OLARAK GÖSTERİLİYORDU

Arjantin'in önemli isimlerinden Sergio Aguero ise düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Dünya Kupası başladığında Almanya ve Brezilya favori olarak gösteriliyordu. İnsanlar hâlâ onların kazanması gerektiğini söylüyor. Fakat biz kendimize odaklanmalıyız. En başından beri yaptığımızın aynısını yapacağız. Teknik direktörümüz Alejandro Sabella bu durumu biliyor. Her oyun öncesi analiz yapıyor ve sahadaki rakibe göre nasıl davranmamız gerektiğine karar veriyor." dedi.

Bu tür organizasyonlarda favori gösterilmenin takım üzerinde baskıya neden olacağını da belirten Sergio Aguero, Almanya'nın favori gösterildiği için bu baskıyı hissettiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Bir yandan, favori gösterildikleri için baskı onların üzerinde ve bu da işimize geliyor. Fakat finale yükselmemizin de bir sebebinin olduğunu düşünüyorum. Şans değil. Çok iyi bir Dünya Kupası geçirdik ve final de finaldir. Kazanmak için tabii ki elimizden geleni yapacağız.

Arjantin her zaman kazanmak için oynar. Ama bazen oyunun gidişine göre biraz dikkatli olmanız gerekebilir. Hedefimizin farkındayız. Sahaya çıktığımızda bunu gerçekleştirmek için tüm çabayı göstereceğiz. Pazar günü insanları üzgün değil, mutlu etmek için en iyisini ortaya koyacağız."

MAXİ RODRİGUEZ: BU MAÇI HAYAL EDEREK BUENOS AİRES’TEN AYRILDIK

Arjantinli oyuncu Maxi Rodriguez ise yaptığı açıklamada rakibin gücün bildiklerini belirterek, önemli olanın maçın kontrolünü kendi ellerinde tutmalarının olacağını söyledi.

Almanya ile oynayacakları bu en önemli maçı kazanmak zorunda olduklarını belirten Maxi Rodriguez, "İyi oynarsak tabii ki artı puandır ama önemli olan maçı kontrolümüzde ve topu ayağımızda tutmak. Bunu yapabilirsek rahatlarız." diyerek şöyle devam etti:

"Bu maçı hayal ederek Buenos Aires’ten ayrıldık. Şimdi finaldeyiz ve bizim için en önemli şey dünya şampiyonu olmak. Buna neredeyse ulaşmış durumdayız ama karşımızda da çok sert ve agresif bir rakip var. Bence kendimize bakmalıyız. İyi oynarsak herkesi yeneriz.

Benim için tüm maçlar farklıdır. Dostluk maçı, elemeler, Dünya Kupası, antrenmanda penaltı atmak, final ya da yarı final. Oynadığın maçlarda neleri iyi yaptın, neleri kötü yaptın, bunlardan ders almalısın. Şimdi önümüzde final maçı var. Dikkatli olmalıyız, topu ayağımızda tutmalı, mümkünse tempoyu ayarlamalı, bu tempoyu çabucak nasıl değiştireceğimizi bilmeliyiz."

CİHAN

Yorumlar