Arıpınar, yeniden Dünya Fair Play Konseyi'nde

- Erdoğan Arıpınar, Dünya Fair Play Kongresi'nde yeniden konsey üyeliğine seçildi

Google Haberlere Abone ol
Arıpınar, yeniden Dünya Fair Play Konseyi'nde


ANKARA (AA) - Türk üye Erdoğan Arıpınar, Dünya Fair Play Kongresi'nde (CIFP) yeniden konsey üyeliğine seçildi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden (TMOK) yapılan açıklamaya göre, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen kongrede, konsey üyeliğine Polonya'dan Halina Zdebska, Senegal'den Leopold Senghor, Lihtenştay'dan Prensen Nora ve Belçika'dan Philippe Hosiaux olmak üzere dört yeni isim kabul edildi. Yapılan seçim sonucunda Arıpınar, yeniden konsey üyeliğine seçildi.

Arıpınar, kongrede TMOK Fair Play Kervanı'nı tanıttığı konuşmanın ardından ve Budapaşte'nin olimpiyat adaylığını değerlendirdi. Türkiye'nin Budapeşte'yi kardeş ülke olarak gönülden desteklediğini ifade etti.

2017-2020 döneminden görev yapacak konseyin yönetim kurulunda, Başkan Dr. Jeno Kamuti (Macaristan), Başkan Yardımcıları Nikolai Dolgopolov (Rusya) ve Maurizio Monego (İtalya), Genel Sekreter Sunil Sapharval (ABD) ile Bert Van der Flier (Hollanda) yer alıyor.

Öte yandan, TMOK Dünya Fair Play Karikatür Sergisi, Budapeşte Bilimler Akademisi Salonu'nda açıldı.

Sergiye başta Macaristan eski Cumhurbaşkanı Olimpiyat Komitesi Başkanı ve IOC üyesi Pal Schmitt, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ve International Olympic Truce Başkan Yardımcısı Dr. Fani-Palli Petralia'nın katıldığı belirtildi. Pek çok ülke temsilcisinin sergiyi ülkelerine davet ettiği kaydedildi.


Yorumlar