Arda Turan'ın annesi: Duygusal yapısı Arda'yı bazen yıpratıyor

Türk futbolunun son dönemlerdeki en önemli yeteneklerinden olan Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan, "Oğlum küçüklük yaşlarından beri sorumluluk almaktan hiç kaçmadı. Bunu şimdi de yeşil sahalarda gösteriyor." dedi. Milli futbolcumuz Arda...

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan'ın annesi: Duygusal yapısı Arda'yı bazen yıpratıyor

Türk futbolunun son dönemlerdeki en önemli yeteneklerinden olan Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan, "Oğlum küçüklük yaşlarından beri sorumluluk almaktan hiç kaçmadı. Bunu şimdi de yeşil sahalarda gösteriyor." dedi.

Milli futbolcumuz Arda Turan gerek İspanya'da gerek Şampiyonlar Ligi mücadelelerinde fırtına gibi esmeye devam ederken, onu binlerce kilometre uzaktan büyük bir gurur ve heyecanla takip eden biri var. Faule maruz kaldığında oğlunun acısını yüreğinde hisseden, onun golüyle havalara uçan ve belki de bu yılın 'en şanslı annesi' olan Yüksel Turan, anneler günü vesilesiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı olan GençlikSpor Dergisi'ne hem anneliğe ilişkin hem de oğlu Arda Turan'a ilişkin birbirinden özel açıklamalar yaptı.

Arda Turan'ın çocukluğunda huzurlu bir aile ortamında büyüdüğünü belirten Anne Turan, " Zaten bütün amacımız da buydu. Arda çok duygusal ve disiplinli bir insan. Hayatı boyunca hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçınmadı. Oğlumun beni çok etkileyen özelliklerinden biri de lider ruhlu olmasıdır. Şimdi bu özelliklerini yeşil sahalarda fazlasıyla gösteriyor." diye konuştu.

Yıldız futbolcuyla çocukluk yıllarında her zaman büyük bir insan gibi konuştuğunu kaydeden Anne Turan, şöyle devam etti:

"Onu ne kadar ciddiye aldığımızı her zaman bilsin isterdim. Bu sayede özgüveni yüksek biri oldu. Arda, yaşının ötesinde bir olgunluğa sahip. Hayatı boyunca ne zaman,nerede, nasıl oturup kalkacağını bilen ve bizleri hiçbir zaman mahcup etmeyen bir evlat oldu. Oğlumla ne kadar gurur duysam azdır."

Oğlunun insanlara karşı her zaman saygılı ve sabırlı olduğuna değinen Yüksel Turan, milli futbolcunun her anneler gününde tekrarladığı nazik hareketi şöyle anlattı:

"Arda 30 Ocak 1987 tarihinde dünyaya geldi. Küçüklüğünden beri her doğum gününde saat 02.15’de bana üzerinde 'annecim beni doğurduğun için teşekkür ederim' yazan bir çiçek getirir. Böyle bir evladım olduğu için gerçekten kendisi şanslı hissediyorum."

Arda Turan'ın farklı yönlerinden de bahseden anne Yüksel Turan, "Her zaman aşırı duygusal biri olmuştur. Bu huyu onu çok yıpratıyor. Bunu hissedebiliyorum. Beni üzgün görse hemen etkilenir. Beni her zaman dinler. Futbol maçlarında annem etkilenir diye sakatlanmamaya özen gösterir. Onun bu haline ne kadar üzüldüğümü bilir." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar