Arda Turan'dan çarpıcı izahatlar

Atletico Madrid forması giyen Arda Turan milli takım kampında çarpıcı izahatlarda bulundu. TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına çarpıcı izahatlar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan'dan çarpıcı izahatlar
Atletico Madrid forması giyen Arda Turan ulusal takım kampında çarpıcı izahatlarda bulundu. TRT Spor'da yayınlanan Futbol VIP programına çarpıcı izahatlar yaptı.

Türk futbolunun gururu Arda Turan TRT Spor’da yayınlanan Futbol VIP programına çarpıcı izahatlar yaptı. İşte Arda’nın izahatları;

'Galatasaray benim evim'

Top topladığım günler hayatımın en hususi anlarıydı. Ali Sami Yen’in çimlerine ayak basabilmek. Ne olursanız olun isterseniz turist olun isterseniz yabancı olun top toplayıcı şekilde orada olmak fazla aşırı özeldi benim için. Oralaradan Galatasaray kaptanlığına uzanan hususi bir yolum oldu. Galatasaray benim yuvam. Ailem. Onların muvaffakiyetli olması için dua ediyorum. Galatasaraylı olmak beni her süre mesut ediyor.

Ben ekmek yediğim noktayı asla unutmam. Bu camia beni büyüttü. Galatasaray benim hayatım boyunca evim olacak. Hayatta en hummalı sarıldığım şey Galatasaray. Benim en iri profesyonelliğim içimdeki amatör ruh. Bunu kaybetmemeliyim.

'Dünyanın en zor liginde oynuyorum'

Hayatım boyunca yaşadığım sıkıntıların hiçbirisi branş içiyle ilgili olmadı. Saha içi performansımla ilgili sıkıntılar yaşamadım bu nedenle her süre kendime güvenim tamdı. Atletico Madrid ile iri büyüme gösterdim. İşler fazla aşırı iyi gitti. hususi bir takıma sahibiz. Geçen yıl fazla aşırı özeldi ama geride kaldı. Şampiyonlar Ligi finali fazla aşırı dramatikti. Bu yıl fazla aşırı oyuncu kaybettik ama performansımız muhteşem bence. Real Madrid ve Barcelona dünyanın en hususi oyuncularını bulunduğu takımlar dünyanın en zor liginde muvaffakiyetli olmak fazla aşırı iri bir iş. Bunları başaran bir takımın parçası olmaktan gurur duyuyorum.

'Kalplerindekini en fazla Allah bilir'

Normalde ben penaltı atışlarına bakmam. Sırtımı dönüm dua ederim. İlk penaltıda bunu coşku unuttum. Çok heyecanlıydım. Miranda ‘her süre dua ediyorsun dönüp arkanı dua etsene’ dedi . Her müslüman bu şeklinde Allah’a dua ettim. Oturup dua ettim. Bazı bireyler ‘şov yapıyor’ dedi. İnsanların ne dediği fazla aşırı ciddi değil. Çünkü kalplerdekini en fazla Allah bilir. Ben Allah’a İçten biçimde dua ettim.

Hatta Ömer ve Hakan penaltıya giderken onlar için de Allah’ım hayırlısını ver diye dua ettim. Ötekiler kaçırsın isterken bizim küçükler için hayırlısını istedim. Çünkü arkadaşınıza karşı kazanmak istiyorsunuz ama küçükler da üzülsün istemedim açıkçası. Turu geçince kısa bir sevincin peşinden çocukların yanına gittim. Ben de o halde olabilirdim. Ben bildiğim inandığım biçimde dua ettim. Ben yaşamda her işimi dua ederek yapıyorum. Ben çalışıyorum elimden gelenin en iyisini yapıyorum tevekkül ediyorum. Gerisini allah bilir.

'Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'

Bu yıl Atletico Madrid şekilde gerçekçi misyonumuz Şampiyonlar Ligi. Ligi de kovalayacağız 14 adet final maçımız mevcut ama biraz geride kaldık. Çeyrek finalde rakibimiz Real Madrid. Madrid derbisi. Dünyanın ciddi derbilerinden. Real Madrid’i geçip yarı finale kalmak için her şeyimizi vereceğiz.

'İstatistik kazanılmış kupalardır'

Bence istatistiklerim inanılmaz. 5 adet olağanüstü kupaya sahibim. Benim için sayım bilimi kazanaılmış kupalardır. Bu kadar muvaffakiyetli bir takımın 10 numarasını az asist yapıyor az gol atıyor diye eleştirmek mantıklı değil. Tabiki gol atmak asist yapmak kişinin gururunu okşuyor. Galatasaray’da fazla aşırı iyi istatistiklerimin bulunduğu sez

'Ülke ekibi yaşamda her şeyden daha değerli'

2016 Avrupa şampiyonasına katılmamızın mucize olduğunu düşünmüyorum. Hollanda’yı yenersek önlerine geçiyoruz. Başımızda asla pes etmeyen, her statdan çıkma potansiyeline sahip bir hocamız var. Ona inanan bir oyuncu gurubu var. Bazı maçları kazanamadık ama sırf İzlanda maçında fena oynadık onun dışındaki bütün maçlarda fazla aşırı işyi oynadık. Oynadığımız oyunun hakkını alamadık. Hollanda’da fazla aşırı şiyi oynayıp kazanabiliriz. 3. Sıraya yükseliriz. Ondan sonraki maçlarımızı kazanıp play-off ile şampiyonaya gidebiliriz. Bir ihtimal dahi varsa ve başınızda Fatih Terim bu şeklinde biri varsa bunu başarabilirsiniz. Hollanda maçında cezalıyım evet ama takım arkadaşlarıma güveniyorum. Milli ekibi bireysel oyuncu şekilde görmedim. Ülkenin ulusal ekibi hayattaki en kıymetli şey olmalı.

'Geçmişe oranla kalitemiz az'

Geçmişe oranla kalitesinin daha az olduğunu düşünüyorum. Buna çözüm üretilebilir. Abdullah Avcı ile başladı Fatih Terim ile devam ediyor. Aslında çözüm de bulundu. İyi maçlar oynadık netice alamadık.

'Cüneyt Çakır ile gurur duyuyorum'

Cüneyt Çakır ülkenin gurur oldu. Şampiyonlar Ligi finalinde 4. Hakemdi soyunma odasında konuştuk. Muhteşemdi. Çok rahat. Dünyanın en baskıcı futbolcularıyla statlarıyla başa çıkıyor etkilenmöiyor. Cüneyt Çakır ile gurur duyuyorum. Çünkü iri işlere imza atıyor.

'Neden federasyon başkanı olmayayım'

İlk hedefim teknik direktörlük. Yaşım ilerledikçe yöneten kadroda olmak istiyorum. Federasyon başkanlığını da düşünüyorum Hayallerim var. Bu hedefler için çalışıpkendimi geliştireceğim. Futbolu bıraktıktan sonra sıfırdan bir eğitim almak istiyorum. Spor yöneticiliği üzerine. Türk ulusal takımının formasını giyiyorum, Galatasaray’da kaptanlık yaptım, Atletico’da oynuyorum. Neden ben Federasyon başkanı olmayayım da başkaları olsun. İnsanlardan şunu istiyorum. ‘Sadece ben sebep federasyon başkanı olmayayım’ cümlesini almasınlar arkasına önüne baksınlar. Futbolculuk karıyerim alacağım eğitimlerle bunu başarır ve yönetebilirim diye düşünüyorum.

'Pişmanım'

Evet pişman oldum. Çünkü beni misal branş genç kardeşlerimiz var. Hakeme atmadım aslında. O an sinirli böyle bir hadise yaşandı ve fazla aşırı üzüldüm. mühim oyuncuların ciddi hataları olabilir. Kötüyü misal almamak lazım. Bazen sahada böyle şeyler olabiliyor. Bundan ötürü pişmanım.

Günlerim yorucu geçiyor. Çok maç oynuyoruz. Hem bedenen hem de beynim yoruluyor. Mutluyum huzurluyum keyifliyim. mühim başarılar yaşıyorum bu da bana iyi hissettiriyor. Ülkemin kişinin desteğini dualarını aldıkça kendimi hususi hissdiyorum. İnsanlara misal olabilmek fazla aşırı güzel. Aileleri görüyorum çocuklarına Arda ismini veriyorlar. Bu beni fazla aşırı etkiliyor.

Hayatım boyunca içimden geldiği bu şeklinde davrandım. İnandığım doğrularla devam ediyorum. Hayatımın her dalında böyle davranıyorum. Başarı için dua ediyorum çalışıyorum Allah’a dua ediyorum Allah da veriyor diye düşünüyorum. Çok dua alıyorum. Çok tertipli bir hayatım var. 35-36 yaşına kadar futbol mevcut ve ben bunun her anının tadını çıkartıyorum.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar