Arda Turan: Onun yanında sokak çocuğuyuz

Arda Turan, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan hakkında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan: Onun yanında sokak çocuğuyuz

Arda Turan, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan hakkında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu. Atletico Madrid’in Türk yıldızı Arda Turan, Kanaltürk’te Dilara Endican’ın ‘Muhabbet Olsun’ programına katıldı. Birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Eski takım arkadaşları Burak Yılmaz ve Selçuk İnan hakkındaki ifadeleriyle dikkat çeken Arda Turan, Burak’a ‘Star’, Selçuk’a ‘Asil’ yakıştırmasını yaptı. Arda’nın olay sözleri şöyle:

"Star, (Burak Yılmaz) çok fazla saygıyı hak ediyor. Çünkü çok gol atıyor ve her pozisyonun içinde var oluyor; yani, kendisi eldeyken kıymetini bilmek lazım. Bunu Galatasaray camiası ile alakalı olarak değil, tüm Türk futbolu ile alakalı olarak söylüyorum. Şimdi kendisi 28 yaşında ve bize verebileceği en az 6 sene daha var. O bizim starımız; her yaptığında bir şey aramamak lazım. Takım kazanamayınca, bilet hep golcülere kesiliyor. Ama ben bir taraftar ve futbol seyircisi olarak, Burak’ın kıymetini biliyorum."

BURAK’A TAVLA DERSİ VERİYORUM

Selçuk İnan'ın o asaleti İskenderun’da nereden aldığını bilmediğini de belirten Arda Turan, "Ama hepimiz aynı yerden gelsek bile, Selçuk İnan asaletle dururken, biz Burak Yılmaz’la Selçuk İnan’ın yanında sokak çocuğu gibi kalıyoruz. Selçuk İnan geçen sene nasıl oldu da senin programına katıldı anlamadım. Selçuk o televizyonu bile açamaz halbuki. Altta elleri terler onun. Milli Takım kamplarında da Burak Yılmaz’a tavla dersi veriyorum. Daha bana karşı galibiyeti yok adamın." diye konuştu.

Arda Turan, Galatasaray personelinin İspanya’ya giderken kendisine verdiği plaketi de anlattı. Personelin kendi maaşlarından toplayıp, yaptırdığı o plaketin kendisi için her şeyden kıymetli olduğunu belirten Arda, "İspanya’ya gidip kupalar kazanacağımı hiç hayal etmemiştim. Ama ne kazanırsam kazanayım; hayatta hiçbir ödül, Galatasaray personelinin maaşlarından toplayarak bana yaptırdıkları plaketten daha değerli olamaz." diye konuştu.

YILDIRIM'A SAYGISIZLIK YAPMAM

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bir dönem Arda Turan’ı hem Galatasaray Başkanı Adnan Polat’tan istemiş hem de niyetini Arda Turan’a açıkça söylemişti. Arda Turan da Başkan Aziz Yıldırım’ın transfer teklifini efsane Metin Oktay’ın, "Sevenlerimizi üzmeyelim" sözüyle geri çevirdiğini anlattırken, şunları söyledi:

"Bu arada Fenerbahçe başkanına da saygısızlık yapmamak gerekir. Hayatım boyunca dikkat ettim; umarım, hayatım boyunca ne Fenerbahçe taraftarını ne de Fenerbahçe Başkanı’nı üzecek bir açıklama yapmamışımdır. Zira, bize yakışan, bir Galatasaraylı gibi uygun şekilde davranmaktır. En son Trabzonspor maçını izledim ve Galatasaray taraftarının ilgisinden oldukça duygulandım."

GALATASARAY'I İSTEMEM

Arda Turan, İspanya’da da Galatasaray’ın maçlarını sürekli takip ettiğini ve arkadaşlarını da Galatasaraylı yaptığını belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

"Atletico Madridli arkadaşlarımla Galatasaray’ın lig maçlarını izliyoruz. Galatasaray’ın bende çok hakkı var. Bu hayatta kazandığım her şeyi önce Allah’a, sonra da Galatasaray’a borçluyum. Bir Galatasaraylı olmaktan da gurur duyuyorum.

Şampiyonlar Ligi ikinci tur kuraları çekilirken de, rakip olarak Galatasaray’ın çıkmasını hiç istemedim. Milan da zor rakip ama bizim takım olarak, Şampiyonlar Ligi’ndeki her takımı eleyebileceğimizi düşünüyorum. Galatasaray’la Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşmayı istediğimi söyleyemem."

UÇUK HAYALLER KURMAM

Çocukluğundan beri idealist olduğunu ve öyle davrandığını belirten Arda Turan, "Ben hep mantıklı hayaller kurardım. Küçükken, genç milli takımda oynamayı hayal ederdim, Galatasaray’ı değil. Mantıklı hayallerle ‘step by step’ ilerlerdim. Tabii ki çok büyük hayallerim de vardı; her zaman da var. Gece yatağıma yattığım zaman, bir kupalar kazanıyorum; bir şampiyonluklar kaybediyorum. Duygusal olduğu kadar rasyonel bir yanım da var. Yaşam felsefemi de ‘Az çoktur’ diye özetleyebilirim." dedi.

SARI ÇİZMELİ DEYİP GEÇMEYİN

Arda en çok Barış Manço’nun ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ şarkısını dinlediğini söylerken, nedenini de anlattırken şu ifadeleri kullandı:

"Maçtan önce dua ederim, annemi ararım, Cem Karaca, Barış Manço dinlerim… Barış Manço’dan Sarı Çizmeli Mehmet Ağa şarkısını zaten sürekli dinlerim. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa deyip geçmeyin, felsefedir; sözlerine dikkatlice bir bakın."
CİHAN

Yorumlar