Arda Turan: La Liga şampiyonluğu çok güzel ve çok anlamlıydı

Atletico Madridli milli futbolcu Arda Turan, İspanya'da şampiyon olmanın çok güzel ve çok anlamlı olduğunu söyledi.İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan, Skyturk360'ta İlkin Kavukçu'nun sorularını cevapladı....

Google Haberlere Abone ol
Arda Turan: La Liga şampiyonluğu çok güzel ve çok anlamlıydı

Atletico Madridli milli futbolcu Arda Turan, İspanya'da şampiyon olmanın çok güzel ve çok anlamlı olduğunu söyledi.

İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan, Skyturk360'ta İlkin Kavukçu'nun sorularını cevapladı. Şampiyon oldukları sezondan 'hayal gibi bir sezondu' şeklinde bahseden Arda Turan, "Bu sene hayal gibi bir sezondu. Muhteşemdi açıkçası. Bence futbol tarihinin kazanılması çok zor olan bir şampiyonluğu kazandık, Şampiyonlar Ligi finalini ise muhteşem bir maç sonrası kaybettik. Bunlar çok özel duygulardır. Biz bu sezonun her anını başarı hisleriyle yaşayarak, başarı hisleriyle düşünerek geçirdik. İnanılmaz bir sezon geçirdik. Hep istedik, sabırlı olduk, hep içimizdeki egoyu sakladık ve çok fazla çalıştık. O yüzden sonunda böyle muhteşem şeyler oldu." şeklinde konuştu.

Kendisine dua eden Türk halkına da teşekkür eden Arda Turan, şöyle devam etti: "Yani bu başarılar çok özel şeyler inanılmaz duygular. Sokağa çıktığım zaman 50-60 yaşlarında elinde bir poşet olan teyze “Allah senden razı olsun oğlum” diyor. “Biz sana dua ettik”, işte “seninle beraber mutlu olduk” diyorlar. Küçük bir çocuk daha yeni yeni konuşmaya başlamış işte “Arda abi, Arda Turan” gibi şeyler diyor. Benim için önemli olan bu sevgi, bu sevgiyi hissetmek. Ben sonuçta Türkiye Cumhuriyeti’nin bir evladıyım ve ülkemi temsil etmek istiyorum, o bayrağı önemli yerlerde göstermek istiyorum ve bunu da yapabildiğim için çok mutluyum. Ama tabi ki bunu yaparken en önemli şey dualar. Bizim çalışma isteğimiz hep beraber oluyor hep bir sinerjiyle oluyor. O yüzden bu ülkenin her köşesinde bana dua eden, benimle beraber bu hisleri yaşayan bütün insanlara teşekkür ediyorum. Çünkü o kadar güzel geri dönüşler alıyorum ki çok özel bir duygu. Kupadan, madalyadan çok daha değerli."

"Şampiyonlar Ligi finalinde giyemediğin kırmızı forma (Stüdyoya getirilen Atletico Madrid formasını gösteriyor) hakkında neler söylersin?" şeklindeki bir soruya ise başarılı futbolcu: "Bu forma benim için en önemli forma. Şampiyonlar Ligi final forması benim giyemediğim soyunma odasında asılı duran forma bu. Acı ve üzüntüye gelince, benim o maçta oynayamamam çok kötü bir şey. İnsanlara göre o finalde oynamalıydım veya bunu tercih etmeliydim. Allah böyle nasip etti, ben her zaman tevekküllü olan bir insanım, buna da şükretmek gerektiğini düşünüyorum. Bir futbolcu bir takımın içindeyse takım bir turnuvayı kazanırsa kimse bireysel olarak şu şunu yaptı demez; kupalar, şampiyonluklar takım halinde kazanılır. O gün benim oynamamam takım için çok daha faydalıydı. Yarım bir Arda takıma hiçbir fayda sağlamazdı. Çünkü muhtemelen sağ tarafta oynayacaktım, Di Maria ile Ronaldo’yu savunacaktım, çok önemli bir görev olacaktı. Ama dediğim gibi bu forma benim rüyalarımın forması. Umarım bu rüyayı birgün kupayı kazanırken gerçekleştiririm. Biz zaten bir hayalin savaşçılarıydık. Madrid’deki o taraftarın o hissi, o duygusu müthiş, Atletico taraftarı her şeyi hakediyordu. Biz de onlara bu gururu yaşattık. Ama maalesef ben oynayamadım fakat arkadaşlarımı motive ettim ve çok mutluydum. Hala şükrediyorum." cevabını verdi.

"ATLETİCO MADRİD'DE ÇOK MUTLUYUM"

"Geldik transfer konusuna. Herkes bu konuyu merak ediyor, acaba Arda’nın hedefinde İngiltere var mı?" sorusuna da Arda, takımında mutlu olduğunu söyleyerek cevap verdi.

Milli futbolcu, şöyle konuştu: "Menajerim Ahmet Bulut bana “Sadece işini yap” der. Ben kontratımdaki paraya da, ne zaman neye karar vereceğime de, Ahmet abi bir plan şekilleri getirir, en son oturup öyle karar veririz. Benim 2017 yılına kadar kontratım var kulübümle. Şampiyonlar Ligi finali oynamışız, La Liga şampiyonu olmuşuz. Avrupa’nın en özel takımlarından bir tanesiyiz şu anda ve ben bu takımın 50 maç oynamış 10 numaralı bir oyuncusuyum. Bundan daha güzel bir şey isteyecek bir konum olmaz insan için. O yüzden şu an 2017 yılına kadar kontratım var ve Atletico Madrid’de çok mutluyum. Ama bu konuyla ilgili bilgi isteyen biri varsa Ahmet Bulut orada."

İspanya ile Türkiye arasındaki farkın sorulması üzerine Arda, "Bu soru çok soruluyor. Bir defa herkes spor yapıyor, herkes bunun bilincinde ama her şeyin başında eğitim var. Çünkü hemen hemen bizim yarımız kadar İspanya, her şeye sahipler spor konusunda. Ben bildiğim alanda konuşuyorum, futbol konusunu bildiğim için bu alanda konuşuyorum. Şöyle bir durum var; en iyi F1 plotlarına, en iyi basketbolculara, en iyi tenisçilere, en iyi futbol takımlarına, en özel stadlara aklına gelebilecek her türlü spor dallarında varlar. Biz 80 milyonluk ülkeyiz, 7 tane ayrı bölgemiz var, ayrı fiziki yapılarda insalar var ama neden gelişmiyorlar diye soracak olursanız siz yeteri kadar destek vermezseniz ya da eline 500 bin dolar verip kendini geliştir derseniz o çocuğun hata yapmama lüksü yok bu nedenden dolayı ülkemizde sporcu gelişimi maalesef zayıf. Yeni eğitim, yeni projeler, zaman ve sabır lazım, skora sonuca değil de yetiştirmeye yönelik gidersek daha çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Arda, "Türkiye’de yeniden futbol oynar mısın? Oynarsan bu kulüp hangisi olur?" şeklindeki soruya da, şu karşılığı verdi: "Bizler profesyonel futbolcularınız. Yetiştiğim, sevdiğim kulüp Galatasaray. Onlar beni isterse, şartlar uygun olursa tabii ki Galatasaray olur. Ama dediğim için futbol, profesyonel bir dünya."

EMRE: ARDA’YA TAVSİYEM ŞU; TÜRKİYE’DEN UZAK DURSUN

Programda milli takımdan arkadaşı Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun Arda hakkındaki düşüncelerine de yer verilirken, tecrübeli futbolcu, Arda'ya 'Türkiye'den uzak dursun' tavsiyesinde bulundu.

Emre, "Arda Turan müthiş bir insandır. Atletico’da beraber oynadık. Çok başarılı bir performans gösteriyor. Ona tavsiyem şu; Türkiye’den uzak dursun." şeklinde konuştu.

Galatasaray'dan takım arkadaşı Burak Yılmaz da "Arda müthiş bir çıkış yakaladı. Büyük başarılar elde ediyor. Daha iyi yerlere de layık ve gelecektir. Teklifleri değerlendirecek ve kendisi için en uygun kararı verecektir." diye konuştu.

Teknik direktör Okan Buruk ise Arda hakkında, şu ifadeleri kullandı: "Arda Turan bize gururlar yaşattı. Onun sayesinde Atleticolu olduk. Arda’nın futbol bilgisi, Galatasaray’ı seçmesi müthişti. Beraber oynarken, sürekli benim taklidimi yapıyordu, bizi güldürüyordu. Benim attığım ama hatırlayamadığım golleri bile hatırlıyor, anlatıyordu."

ANNE YÜKSEL TURAN: BİR GÜN YILDIZ OLUP SİZİ BU EVDEN KURTARACAĞIM

Programda, Arda Turan’ın ailesi ile yapılan özel röportaj da yer aldı. Turan ailesinin Bayrampaşa’daki evine konuk olan İlkin Kavukçu’ya annesi Yüksek Turan anılar da aktardı: "Arda müthiş bir çocuktu. Hislidir. Bir gün daralmıştım, rutubetli bir evdeydik. Bu evden ne zaman kurtulacağız diye. O sırada Hakan Şükür’ün maçı vardı televizyonda, onu izliyordu. Hakan, Avrupa’da forma giyiyordu ve gündüz saatleriydi. Arda bana dönüp neden ağladığımı sordu. Sonra televizyonu gösterip, 'anne bir gün ben de Hakan Şükür gibi olacağım, sizi kurtaracağım, merak etmeyin' dedi. Bir de ilk seçmelere gittiğimiz günü unutamıyorum. O gün 8 numaralı çocuk yırttı diye konuşuyorlardı. O benim oğlum, o benim oğlum diye çığlık attım. O gün, her şeyin başladığı gündü."

KARDEŞ OKAN TURAN: ADIMI ABİM KOYMUŞ, O DA OKAN BURUK’TAN GELİYOR

Kardeşi Okan Turan ise adının Okan Buruk’tan geldiğini açıkladı. Turan, "Abim Arda, sıkı bir Galatasaray taraftarıdır. Ben doğacağım zaman, 1993’te, Okan Buruk’un ayağı kırılmış. Çok üzülmüş ve doğduğum zaman anne-babama adımın Okan olması için baskı yapmış. Annem Taha ismini çok sever aslında ama Arda abim istediği için adımı Okan koymuşlar. Yani adım Okan Buruk abiden geliyor. İyi ki de böyle bir adamdan gelmiş." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar