Arbeloa, Santiago Bernabeu Stadı'nda son maçına çıktı

- Real Madrid'den ayrılma kararı alan 33 yaşındaki Arbeloa, Bernabeu'da taraftarlarına veda etti

Google Haberlere Abone ol
Arbeloa, Santiago Bernabeu Stadı'nda son maçına çıktı

MADRİD (AA) - Real Madrid alt yapısında yetişen ve 2006-2009 yılları arasında Liverpool'da forma giydikten sonra İspanyol takımına dönen Alvaro Arbeloa, Santiago Bernabeu Stadı'nda son maçına çıktı.

La Liga'nın 37. haftasında Real Madrid'in Valencia'yı 3-2 yendiği maçın 79. dakikasında Cristiano Ronaldo'nun yerine oyuna giren Arbeloa, Bernabeu'da taraftarlarına veda etti. Real Madrid'den ayrılma kararı alan 33 yaşındaki İspanyol defans oyuncusu, maç sonrasında takım arkadaşları tarafından omuzlarda taşındı. Real Madrid taraftarlarının büyük sevgi gösterdiği Arbeloa'nın oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.

Kariyeri boyunca Real Madrid forması ile toplam 238 maç oynayan Arbeloa, kulüp tarihinde bu formayı en çok giyen futbolcular sıralamasında 43. sırada bulunuyor. Bu sezon Real Madrid teknik direktörlerinden ne Rafael Benitez ne de Zinedine Zidane'ın gözüne girebilen Arbeloa, sezon boyunca sadece 9 maçta oynama şansı buldu.

Arbeloa, maç sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu formayı giymek benim için bir onur oldu. Profesyonel bir futbolcunun elde edebileceği en büyük onuru elde ettim. Bu stada ayak bastığım her an her şeye değer. Artık Real Madrid taraftarlarından biriyim." açıklamasında bulundu.

İspanya'da Real Madrid dışında hiçbir takımın formasını giymeyeceğini söyleyen Arbeloa, futbol oynamak istediğini ancak bunu İspanya dışında planladığını ifade etti. Arbeloa, La Liga'nın bitimine bir hafta kala lider Barcelona'nın 1 puan arkasında 2.likte olmalarına rağmen şampiyonluğa inandıklarını da kaydetti.


Yorumlar