"Antrenörlerin değil takımların savaşı olacak"

- Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt: "Türkiye'da çoğu takımın başında büyük antrenörler var ama ben hiçbiriyle rekabet içinde değilim. Takımım, onların takımlarıyla rekabet halinde olacak" - "Türkiye, artık Avrupa basketbolunun merkezi. Türk basketbolseverler, her maçta çok üst düzey bir rekabet görecek ve çok iyi maçlar izleyecek" - "Dörtlü Final'in İstanbul'da olması Türk takımlarının kalitesinin ve Türk taraftarların basketbol sevgisinin tasdik edilmesi anlamına geliyor" - "İstanbul'da kendimi çok rahat ve güvende hissediyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Antrenörlerin değil takımların savaşı olacak"


İSTANBUL (AA) - HİLMİ SEVER - Spor Toto Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü David Blatt, Türk basketbolunun 8 yıl önce görev yaptığı döneme göre büyük gelişim gösterdiğini söyledi.

David Blatt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Basketbol Ligi'nde çok önemli başantrenörlerin yer aldığının altını çizip, "Türkiye'de çoğu takımın başında büyük antrenörler var. Bunlar kariyerli ve çok başarılı isimler. Bu antrenörler, ligin kalitesinin daha da artmasını sağlayacaktır ama ben hiçbiriyle birebir rekabet içinde değilim. Takımım, onların takımlarıyla rekabet halinde olacak. Bu antrenörlerin değil, takımların savaşı olacak." ifadelerini kullandı.


- "Türkiye, Avrupa basketbolunun merkezi"

David Blatt, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olduğunu belirterek, "Türkiye, artık Avrupa basketbolunun merkezi. Türk basketbolseverler, her maçta çok üst düzey bir rekabet görecek ve çok iyi maçlar izleyecek. Türk basketbolunda oyuna dair yeni yaklaşımlar ve yeni bir ruh görüyorum. Türk basketbolu daha agresif, daha tempolu ve daha kaliteli bir hale geldi. Bununla birlikte kendine özgü biçimleri de koruyor. Türkiye Ligi'ni Avrupa'nın en iyisi yapan da zaten bu karışım." değerlendirmesinde bulundu.

THY Avrupa Ligi'ne 4 Türk takımının katılmasının da Türk basketbolunun geldiği noktayı açık bir şekilde gösterdiğini dile getiren Blatt, şunları kaydetti:

"THY Avrupa Ligi'nde 4 Türk takımının bulunması bir lütuf değil. 4 takım da hak ederek bu lige katıldı ve hepsi çok iddialılar. Dörtlü Final'in İstanbul'da olması Türk takımlarının kalitesinin ve Türk taraftarların basketbol sevgisinin tasdik edilmesi anlamına da geliyor. Biz de orada yer alabilmek için tüm gücümüzü ortaya koyacağız."


- "Seyirci sayımızı arttırmayı hedefliyoruz"

Darüşşafaka Doğuş'un her alanda iddialı bir takım olacağını aktaran David Blatt, şöyle konuştu:

"Yüksek kalitedeki oyunculardan, her kulvarda iddialı bir takım oluşturup seyirci sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Amacımız her kulvarda başarıdır. Her gün elimizden gelenin en iyisini yaparak sonuna kadar mücadele etmek ve nerede olursak olalım taraftarlarımızı tribünlere getirecek bir basketbol oynamayı istiyoruz. Hedefimiz yalnızca maçları kazanmak değil, bir vizyonu ortaya koymak. Taraftarı salona çekecek olan sadece sonuçlar değildir. Saha içinde ve dışında her gün mükemmelliği hedefleyen, büyümek, ilerlemek isteyen bir takımınız ve organizasyonunuz varsa taraftarınızı tribünlere çekebilirsiniz."


- "NBA'de farklı bir dünya var"

NBA'deki bir çok şeyin Avrupa basketbolundan farklı olduğunu belirten Blatt, "NBA çok farklı bir atmosfer. Yine basketbol oynanıyor ama oyun prensipleri, düşünce yapısı ve organizasyon farklı. Maçın dışındaki olaylar da farklı. Mesela çok fazla seyahat var. Bunlar benim için de önemli deneyimler oldu." sözlerini kullandı.

ABD'deki ilk yılında Cleveland Cavaliers'ı NBA finaline taşıyan David Blatt, Golden State Warriors'a kaybettikleri şampiyonlukta sonucu çok küçük farkların belirlediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Koca bir sezonun ardından ulaşılan NBA finalinin sonucunu, bir oyuncunun sakatlığı gibi ufak şeyler belirleyebiliyor. NBA finali oynadığımız ilk sezonumda başımıza gelen buydu. Warriors oyuncuları sağlıklıydı, bizde ise sorunlar vardı. Geçtiğimiz yıl ise tam tersi oldu. Cleveland Cavaliers oyuncuları sağlıklıyken, Warriors oyuncuları değildi ve bu kez Cavaliers şampiyonluğa ulaştı."

Blatt, NBA'de gelecek sezon şampiyon olacak takımı tahmin etmenin çok zor olduğunu aktarıp, "NBA'de gelecek sezonla ilgili tahminde bulunmam çok güç. Çünkü birçok takımda önemli değişiklikler oldu. NBA de şampiyonluk için oynayabilecek 4-5 takım var. Bu takımlardan biri yine şampiyonluğa ulaşacaktır ama kimin kazanacağını söylemem şu an için zor." diye görüş belirtti.

LeBron James'in dünyanın en iyi oyuncusu olduğunu dile getiren deneyimli başantrenör, yıldız oyuncu ile sorun yaşadığı yönündeki haberlerle ilgili olarak ise, "LeBron James'le çalışırken hiçbir davranış ya da iş ahlakı problemi ile karşılaşmadım. Clevaland Cavaliers ile geçtiğimiz sezon şampiyonluk yüzüğünü takarak da dünyanın en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladı." açıklamasında bulundu.


- "İstanbul'u çok özlemiştim, özlemediğim tek şey trafik"

İstanbul'da yeniden çalışmaktan dolayı mutlu olduğunun altını çizen David Blatt, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstanbul'u çok özlemiştim, özlemediğim tek şey ise trafik. İstanbul çok özel bir şehir, doğu ve batı kültürlerinin arasında açılan bir pencere. Bu nedenle benim için çok anlam ifade ediyor. Burası gerçek bir uluslararası şehir, yabancıların da her zaman gelmek istediği bir yer. İstanbul kulüpleri de yabancılar için her zaman cazip olmuştur. Bu kadar güzel bir şehirde herkes çalışmak ve yaşamak ister. İstanbul'da kendimi çok rahat ve güvende hissediyorum. Türk halkının, yabancılara gösterdiği sıcaklık ve konukseverlik zaten dünyaca biliniyor. Tüm bunlardan dolayı İstanbul'u çok özlemiştim, özlemediğim tek şey trafik de çok özlemiştim."




Yorumlar