Antalyasporlu eski futbolcular ve yöneticiler: Düşene bir tekme daha vurulmamalı

Spor Toto Süper Lig'e veda ederek PTT 1. Lig'e düşen Antalyaspor, yara sarmaya çalışıyor. Bir alt lige düşerek şehrini ve taraftarını üzen Antalyaspor'da eski yöneticiler ve takımda top koşturarak yıllarını vermiş oyuncular kırmızı...

Google Haberlere Abone ol
Antalyasporlu eski futbolcular ve yöneticiler: Düşene bir tekme daha vurulmamalı

Spor Toto Süper Lig'e veda ederek PTT 1. Lig'e düşen Antalyaspor, yara sarmaya çalışıyor. Bir alt lige düşerek şehrini ve taraftarını üzen Antalyaspor'da eski yöneticiler ve takımda top koşturarak yıllarını vermiş oyuncular kırmızı beyazlı takımın derdine derman olmaya çalışıyor. Eski yönetici ve futbolcuların tek çağrısı ise şehrin takıma sahip çıkması düşene bir tekme de taraftar tarafından vurulmaması istendi.

Antalya Futbol Dostları Derneği, 'Antalyaspor Sahipsiz Değildir' sloganıyla eski yönetici ve futbolcuları bir araya getirdi. Antalya Kent Konseyi'nde buluşan ve yıllarını kırmızı beyazlı kulüp için emek harcamış futbolseverler Antalyaspor'un düştüğü durumu masaya yatırdı. Toplantıya katılanlar arasında ise Antalyaspor'da yıllar önce şampiyonluk yaşamış Göksel Kırıkoğlu, Rauf Kolancı, Mehmet Özkul, Orhan Ozan, Metmet Uğurlu, Orhan Kapucu, Kadri Arıkan ve Ayhan Yakar gibi futbolcular da yer aldı.

Toplantıda ilk sözü alan Antalyaspor Divan Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, kırmızı beyazlı takımın zor bir yıl ve zor bir dönem geçirdiğini söyledi. Antalya'nın Türkiye'nin en kuvvetli şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Uluğkay, bu tür şeylerin üstesinden geleceklerine inandıklarını ancak yaşanan sorunlardan dolayı da artık ders çıkarmaları gerektiğini aktardı.

Antalyaspor için testi kırılmış tabirini kullanan Divan Kurulu Başkanı uluğkay, bundan sonra ne yapılabilir düşüncesi içine girdiklerini, kulübün dernek üye sayısının çok çok az olduğunu hatırlattı. Dernek üyesi olmayan takımın tribünleri doldurmasının çok zor olduğunu ifade eden Uluğkay, şöyle konuştu:

"Antalyaspor'un şehirden kopuk olduğunu görüyoruz. Şehirle haşır neşir olmamız lazım. 1986 yılında şampiyonluk kupasını kaldırdığımızda tribünlerimiz tıklım tıklım doluydu. Birlik ve beraberliği sağlamamız durumunda biz 33 bin kişilik yeni stadyumumuzu bile doldurabiliriz."

Uluğkay, Antalyaspor kulübünün yeniden planlanmasını istediklerini, yeni bir takımın oluşması için tüm şehrin taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti.

‘ANTALYASPOR'UN SPORTİF DİREKTÖRE İHTİYACI VAR'

Antalyasporlu eski yönetici ve futbolculara seslenen kırmızı beyazlı kulübün başarılı başkanlarından Sedat Peker, kendisinin de takımı çok sıkıntılı bir dönemde devraldığını ifade etti.

Antalyaspor'un bu tür süreçleri her zaman yaşadığını vurgulayan Sedat Peker, yöneticiler ve teknik direktörlerin gelip gidebileceğini ancak kulübün bir sportif direktöre ihtiyacı olduğunu, her gelen gidenden sonra takımın herşeye sıfırdan başladığını anlattı. Peker, bu sorunun bir an evvel çözülmemesi durumunda kulübün her değişimde herşeye sıfırdan başlayacağını üzülerek ifade etti.

Antalyasporlu eski yöneticilerden Nafiz Canca, profesyonel olmayan yöneticilerin Türk sporuna ve kırmızı beyazlı takıma zarar verdiğini, kulübün daha tecrübeli isimler tarafından yönetilmes gerektiğini hatırlattı.

Antalya Futbol Dostları Dernek Başkanı Bülent Uğur, Antalya'nın kent kimliğine geri dönmesi gerektiğini, herkesin taşın altına elini koyup takımı bürokratlardan soyutlandırmak gerektiğini ifade etti.

'ANTALYASPOR ÖNCE ANTALYA'NIN OLMALI'

Eski teknikdirektörlerden Orhan Kapucu, Antalyaspor'un önce Antalya'nın takımı olması gerektiğini, her gelen yönetimin dışarıdan teknik adam alıp geldiğini ifade etti.

Şehrin içinde şehri tanıyan insanlardan faydalanılmadığını kaydeden Orhan Kapucu, "Ne zaman Antalyaspor'un kendi öz evlatları oynadığı zaman o zaman Antalya stadyumu dolar. Antalyaspor'a kimse inanmıyor şehrin takımı olduğuna. Alt yapıdan biz oyuncu yetiştirmediğimiz sürece bu takımda hep kalıcı başarılar olur. Antalyaspor'un bizim olması için önce bizim çocuklarımız futbolun içinde olması gerekiyor." diye konuştu.

Antalya Ticaret Borsası eski başkanı Nurettin Utku, Antalya'ya sahip çıkmanın genel kuruldan başladığını, bu sezon sadece Antalyaspor'un küme düştüğünü önemli olanın Antalya'nın küme düşmemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahibi Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da kapılarının her zaman Antalyasporlu eski yöneticilere ve oyunculara açık olduğunu istedikleri her zaman konseyde toplantı yapabileceklerini kendi üzerlerine düşen bir şey olması durumunda da yardım edeceklerini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar