Antalyaspor'da Gencer başkanlığı bırakıyor

- Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer: "30 Haziran'da genel kurula gitme kararı aldık. Ben ve yönetim kurulum kesinlikle aday olmamaya karar verdik"

Google Haberlere Abone ol
Antalyaspor'da Gencer başkanlığı bırakıyor


ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, 30 Haziran'da olağanüstü genel kurul yapılmasına karar verdiklerini ve yeniden aday olmayacağını bildirdi.

Gencer, Hasan Subaşı Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleriyle beraber düzenlediği basın toplantısında, kongre kararını açıkladı.

2013'te kimsenin cesaret edip de başkan adayı olmadığı bir dönemde Antalyaspor'da göreve başladığını ifade eden Gencer, başkanlığı döneminde kulübün önemli aşamalar kaydettiğini anlattı.

Antalyaspor'u hiçbir zaman siyasete alet etmediklerini ve belediyelerden mali destek almadıklarını belirten Gencer, şöyle konuştu:

"Çok olduk, çok ileriye gittik. Yönetim kurulu olarak Eto'o'yu getirdik. İkinci yarıda Avrupa takımı oluşturduk. Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor ve yenilmezlik unvanı olan Torku Konyaspor'u yendik. Şehri sevindirdik. '2017 hedefi UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak' dedik, hedefimizi koyduk. Milli maçlara vesile olduk. Gerçekten çok olduk. Messi, Rihanna Antalya'da top oynayacaktı. Hakikaten ayıp ettik, çok olduk. Bütün Antalya'dan, çevremize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Netice olarak her sene 'seçim var, aday var' söylemlerinden bıktık. Bu söylemlerin neticesi olarak da dün akşam yönetim kurulu olarak toplandık, karar aldık. 30 Haziran'da genel kurula gitme kararı aldık. Ben ve yönetim kurulum, kesinlikle aday olmamaya karar verdik."


- Ronaldinho transferi iptal

Brezilyalı futbolcu Ronaldinho'nun transferi için 6 Haziran'da Londra'ya, başka bir yıldız oyuncu için de 22 Haziran'da ABD'ye gitme planını iptal ettiklerini belirten Gencer, futbolcular Ferhat Kaplan, Aissati ve Ofoedu ile daha önce yaptıkları sözleşmeleri sonlandırmayı düşündüklerini kaydetti.

Teknik direktör Jose Morais'ten, bir kanat oyuncusuyla ilgili talep gelmesi halinde gereğini yapacaklarını vurgulayan Gencer, "Onun dışında hiçbir şekilde transfer yapmayı düşünmüyoruz. Antalyaspor'un menfaatleri doğrultusunda, hocanın kadrosunda görmek istemediği oyunculara talep gelirse gereken yapılacaktır. Bizden sonra göreve geleceklerin vizyonu, en az Eto'o kadar dünya yıldızlarını Antalyaspor'a getirmek olmalıdır." şeklinde konuştu.

Yorumlar