Antalyaspor’a dev tesis için düğmeye basıldı, ilk kazma vurulması bekleniyor

Antalya Döşemealtı Belediyesi, Antalyaspor’a 16 dönümlük arazi tahsis etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da Hazine’den aldığı arsayı kısa bir süre içerisinde Kırmızı-Beyazlı kulübe vermeye hazırlanıyor. Antalyaspor, 2-3 ay içerisinde...

Google Haberlere Abone ol
Antalyaspor’a dev tesis için düğmeye basıldı, ilk kazma vurulması bekleniyor

Antalya Döşemealtı Belediyesi, Antalyaspor’a 16 dönümlük arazi tahsis etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da Hazine’den aldığı arsayı kısa bir süre içerisinde Kırmızı-Beyazlı kulübe vermeye hazırlanıyor. Antalyaspor, 2-3 ay içerisinde Döşemealtı ilçesinde 253 dönümlük alana sahip olacak. İlçeye yapılacak dev tesisi de Büyükşehir Belediyesi yapacak.

Hasan Subaşı Tesisleri’nde Döşemealtı’da bulunan 16 bin metrekarelik arazinin Antalyaspor Kulübü Derneği’ne tahsis yazısı verildi. Döşemealtı Beldiye Başkanı Turgay Genç, Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır’a Antalyaspor için dev adım olan tesisin sıkıntılı olan 16 dönümlük alanının yazısını törenle teslim etti. Böylece 10 yıldan daha uzun süredir gündemde olan Döşemealtı’daki dev tesis için ilk resmi adım atılmış oldu.

Antalyaspor’un mevcut Hasan Subaşı Tesisleri’nin yetmediğini ve kulüp bünyesinde bulunan diğer tüm spor branşlarının farklı farklı noktalarda çalıştığını açıklayan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır, Döşemealtı Belediyesi’nin verdiği bu yerden sonra bakanlıktan da alınacak yerle Kırmızı-Beyazlı kulübün önünün açıldığını ifade etti. Bugün yapılan tahsisin Antalyaspor'un geleceği için çok önemli olduğunu kaydeden Nafiz Tanır, uzunca yıllardır sürüncemede olan sorunu çözdüğü içinde Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’e teşekkürlerini iletti.

Antalya’daki yöneticilerin duyarlı olmasının Antalyaspor için umut verici olduğunu belirten Tanır, “Temmuz ayı sonuna kadar tüm tahsislerin gerçekleşmesini bekliyoruz. Dev tesis için de ilk kazmayı vurmak için sabırsızlanıyoruz. Tüm proje ve tahsis işleri bittikten sonra spor kompleksinin bir bölümünün 2 yıl içerisinde hizmete gireceğini düşünüyoruz.” dedi.

Mayıs ayı meclis toplantısında Antalyaspor için planlanan yer sorununu çözdüklerini kaydeden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Antalya için çok önemli bir kararı verdikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

    Bu projenin gecikmiş bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Genç, “Ancak geçmişe bakmamamız gerekiyor. Antalya’nın marka değerini artırmak ve Döşemealtı’nı kalkındırmak için bu çok büyük ve güzel bir proje. Biz Döşemealtı Belediyesi olarak her zaman üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer de Antalyaspor’un geleceğini bu tesislerde yetiştireceklerini emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.

DEV TESİSTE NELER OLACAK

    Antalyaspor’a kazandırılmayı planlanan ve Avrupa’da örnek olacak projede tüm spor branşları için tesisler bulunacak. Antalyaspor Kulübü’nün sabit gelir elde etmesi için otel ve sağlık hizmetleri de yer alacak tesiste ayrıca 18 delikli uluslararası bir golf sahası da yapılması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar