Antalyaspor, TB2L'de mücadele edecek

- Antalyaspor Kulübü Başkanı Öztürk "Doğan Hakyemez ve Aydın Örs'e bizimle çalışmayı kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Antalya şehri için büyük bir hamleyi gerçekleştiriyoruz. Çok büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Antalyaspor, TB2L'de mücadele edecek


ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, yeni kurdukları basketbol şubesinin Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde (TB2L) mücadele edeceğini belirtti.

Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri'nde, Doğan Hakyemez ve Aydın Örs'ün de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Antalyaspor Kulübünün 50. kuruluş yıl dönümünde basketbol şubesini yürürlüğe soktuklarını belirten Öztürk, basketbolun iki "yaşayan efsanesi" olarak tanımladığı Doğan Hakyemez ve Aydın Örs ile çalışacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Doğru insanlarla çalışarak doğru sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını dile getiren Öztürk, "Aydın Örs, basketbol şubesi başdanışmanı olarak, Doğan Hakyemez ise basketbol şubesinde genel menajer olarak bugünden itibaren çalışmalara başladı. Doğan Hakyemez ve Aydın Örs'e bizimle çalışmayı kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Antalya şehri için büyük bir hamleyi gerçekleştiriyoruz. Çok büyük başarılar elde etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Toplantıda konuşan Örs ise bugünlerin Antalya basketbolu için güzel günlerin başlangıcı olacağına inandığını söyledi. Yarı Antalyalı olduğunu ifade eden Örs, 2012 yılında Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kulüpler düzeyinde profesyonel olarak çalışmama kararı aldığını ancak Antalya'dan gelen teklifle, kentin potansiyeline inandığı için bu kararından vazgeçtiğini bildirdi.

Bu yıl kendilerinden çok büyük başarılar beklenmemesi gerektiğini başkan Öztürk'e ilettiğini anlatan Örs, şunları kaydetti:

''Antalya basketbolu için güzel günlerin başlangıcını yaptık. Başarı hem kolay hem de zordur. Büyük hayalleriniz varsa, uyumlu bir ekip kurabiliyorsanız, plan ve programınız kısa ve uzun vadeli organizasyon yeteneğiniz varsa, iyi çalışıyorsanız başarı kolaydır. Bunlar olursa büyük başarı geleceğinden emin olmak gerekir. Bunlardan birkaçı eksik olursa başarının gelmesi çok zor. Antalyaspor'un en büyük şansı ise vizyon sahibi, genç, dinamik bir başkanın olması."

Doğan Hakyemez ise 2006 yılında Antalya Büyükşehir Belediyespor'da görev yaptığını, o dönemdeki takımı önce 1. Lig'e çıkardığını ardından da 2 yıl üst üste ligi 6. sırada bitirmeyi başardıklarını hatırlattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in o dönemde seçimi kaybetmesi üzerine takımdan ayrılmak zorunda kaldığını dile getiren Hakyemez, o günden sonra Antalya'nın Kepez Belediyespor haricinde liglerde takımının kalmadığına değindi.

Antalya'daki yarım kalan işini bitirmek için yeniden göreve başladığını anlatan Hakyemez, şu ifadeleri kullandı:

"Federasyona, Türkiye Basketbol Ligi'nden başlamak için müracaat yapmıştık. Antalyaspor bünyesinde basketbol takımı olmadığı için hukuksal açıdan bu ligde başlayamadık. Hedefimiz ilk 3 yıl içerisinde Süper Lig'e çıkmak. Bir ekip çalışması içerisinde olmamız gerekiyor. Bugünden itibaren hızlı bir şekilde takımı oluşturacağız. Bu ligde şampiyon olup Süper Lig'de mücadele ederek Antalya'nın adını Avrupa kupalarında duyurmayı amaçlıyoruz. Antalya basketbolunu layık olduğu yerde olmasını sağlamak istiyoruz."


Yorumlar