Antalyaspor Kulübü Başkanı Öztürk:

- "Akhisar Belediyespor maçını galibiyetle bitireceğimize inanıyorum" - "Hiçbir oyuncu, Antalyaspor'un menfaatlerinin üstünde değildir. Messi bile gelse değildir"

Google Haberlere Abone ol
Antalyaspor Kulübü Başkanı Öztürk:

ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, "Hiçbir oyuncu, Antalyaspor'un menfaatlerinin üstünde değildir. Messi bile gelse değildir." dedi.

Öztürk, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KONYSİAD) Akdeniz Bulvarı'ndaki bir otelde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, göreve başladıkların günden bu yana kulübün üç kriz yaşadığını, mali yapıyı toparladıklarını, istenmeyen futbolcular ile yolların ayrıldığını ve Eto'o'nun Beşiktaş ile ilgili transferi konusunda yaşanan süreci ise doğru şekilde yönettiklerini söyledi.

Kulübün basketbol şubesini açtıklarını, Antalya Stadı'nın devrini aldıklarını, ligdeki Atiker Konyaspor maçının seyircisiz oynama cezasını kaldırdıklarını anlatan Öztürk, kurumsallaşma adına da ciddi adımlar attıklarını ifade etti.

Öztürk, altyapı için Barcelona'nın İstanbul futbol okulları direktörünü getirdiklerini ve Porto'nun oyuncu izleme direktörü ile anlaştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunlar bile Antalyaspor’un vizyonu için önemlidir. Önümüzdeki 3, 4, 5, 10 senede Antalyaspor daha sağlam olsun diye böyle bir karar aldık. Orta düzey oyuncuya verdiğimiz para ile altyapıyı şekillendirebiliriz. 2,5 ay içinde Türk spor tarihinde tüm bunları yapan yönetim olduğunu zannetmiyorum. Yaptıklarımızı öne çıkarmak da istemiyoruz. Biz iyi niyetliyiz, çalışıyoruz. Çatlak ses çıkar, art niyetli insanlar olur. Bunlar hep olacaktır. Üst düzey yönetimlerde her zaman olur. Burada niyetimiz önemli. Bu şehrin en iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Buna herkes inansın. Bu kulübü iyi yerlere getirmek için geldik."

- "Takımın kimliğini bulması gerekiyor"

Takımın şu anda sportif bir kriz yaşadığını, 4 maçta bir puan alarak lige başarısız bir başlangıç yaptıklarının altını çizen Öztürk, sezonun uzun bir maraton olduğunu belirtti.

Öztürk, böyle bir kötü durumun sonra yaşanmasındansa ligin başında gerçekleşmesinin daha iyi olduğunun anlatarak, şunları söyledi:

"Kötüyü görerek göreve başlıyoruz, güçlü şekilde çıkacağız. Yenilgiler daha az reaksiyon görmeye başladı. Nedenine iniyoruz. Bizim gördüğümüz, şu ana kadar bazı nedenlerle ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntılar, bazı şeyleri su yüzüne çıkardı. Bu sıkıntıların erkenden yaşanması, erkenden çözülebilme imkanı veriyor. Sezon sonunda ligi çok iyi yerde bitirebileceğimize inanıyoruz. Akhisar Belediyespor maçını galibiyetle bitireceğimize inanıyorum. Antalyaspor'u elimize aldık, kalbimizi verdik. Bu yola girmişken bu yoldan kolay kolay dönmeyiz. Buna bir misyon olarak bakıyoruz. Burada bizim ne yapmak istediğimiz, hedeflerimiz önemli. Takımı getirebileceğimiz yerler önemli. Başarı yüzde 100 önemli. Takım kendi içinde kişilik savaşı veriyor. Bu savaşta destek vermeniz çok önemli. Takımın kimliğini bulması gerekiyor. Üst kimlik her zaman Antalyaspor olmalıdır. Bunun dışında bir kimlik olmamalıdır. Bu ne yönetim ne kişi ne de teknik direktördür."

- "İç dengeyi kurmakta hala sorun var"

Kamerunlu ünlü futbolcu Samuel Eto'o ile ilgili bir soru üzerine Öztürk, her takımda bir hiyerarşi olduğunu kaydetti.

Öztürk, futbolcunun resmen hoca yapıldığı takımlarda başarının geldiğini görmediğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Burada zaten takımın hocası varken, bazı şeylerin dengeli olması çok önemli. Bizim yönetimimizin bakış açısına doğru gelmedi. Bu dengeleri doğru kurmak önemli. Şu an iç dengeyi kurmakta hala sorun var. Bunlar sağlıksız şeyler. Hocanın otorite kurması çok önemlidir. Sıkıntıların bu seviyeye geldiğini görebiliyorum. Bundan sonrası önemli. Jose Morais takımın donanımlı bir hocası. Futbol bilgisi, taktik bilgisi ve kişiliği olsun çok iyi bir insan ve bu takıma yapabileceği çok iş var. Herkesin eksiği vardır. Bundan sonra olması gereken bu sağlıklı yapıyı kurmak ve takımın hocasını hak ettiği gibi hoca konumuna getirmektir. Biz bunu yapacağız."


- "Messi bile takım menfaatlerinin üstünde değildir"

Eto'o'nun Beşiktaş ile isminin anılmasının ardından, futbolcuya herhangi bir ceza verilmesinin gündeme gelip gelmediği şeklindeki soru üzerine Öztürk, transferle ilgili oyuncudan gelen çeşitli talepler gibi, basından duydukları konuların bulunduğunu, ancak ne olduğunun yüzde 100 farkına varılamadığını belirtti.

Yönetimi rahatsız eden bu konuda, gerekli tepkiyi gösterdiklerini vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Böyle görüşmeler varsa, bu futbolcuyu Beşiktaş'a satmayız dedik. Oyuncunun Beşiktaş ile direkt görüşmesi olduysa bu iş yanlış bir iştir. Futbol kurallarına aykırıdır. Güçlü şekilde savunmamızı yaptık ama bir şey çıkmadı. Her türlü olasılığı kafamızdan geçirdik. Ceza verebilirsiniz, kadro dışı bırakabilirsiniz, takımda da tutarsınız. Bir şekilde strateji belirlersiniz. Ayrılma olursa doğru şartlarda olmalı. Antalyaspor'un menfaatine uyan şartlar olmalı. Oyuncuyla konuşmalarımız ve kulüp içindeki konuşmalarımızdan sonra, sezon öncesi biz doğru ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebileceğini düşündük. Şu anda baktığımızda bazı şeylerin doğru olmasına rağmen bazı şeylerde yanlışlar olduğunu da görüyoruz."

Öztürk, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan Kardemir Karabükspor karşılaşmasında, Eto'o'nun teknik direktör Morais ile görüştükten sonra oyundan alındığının hatırlatılması ve "Bu takımda lider kim?" diye sorulması üzerine, Eto'o'da performans düşüklüğü olduğunu ifade etti.

Yönetim olarak istedikleri her türlü aksiyonu alabileceklerinin altını çizen Öztürk, şöyle konuştu:

"Biz bu takımın performansına, iç dengesine bakacağız. Bu hafta içi tüm antrenmanlara gideceğim. Eğer sağlıksız gördüğüm bir şey varsa, buna hamlede bulunacağız. Hiçbir oyuncu, Antalyaspor'un menfaatlerinin üstünde değildir. Messi bile gelse değildir. Niye? Bu Antalyaspor Kulübü ile ilgili bir şey de değil. İsterse üçüncü ligdeki bir kulüp olsun. Bir oyuncu kulübün üstüne değer olarak çıkıyorsa ya da kendini daha üst seviyede görüyorsa, kesinlikle sağlıksız bir yapıdır. Bu yapıdan kesinlikle başarı gelmez. Biz bunu sağlayacağız. Her türlü aksiyonu almaya hazırız. Doğru yapı neyse onu göreceğiz. Ama bizim istediğimiz bir yapı var. Herkes kendi haddini, pozisyonunu ve konumunu bilecek."

Konuşmanın ardından, KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni tarafından, Başkan Öztürk'e plaket verildi.


Yorumlar