Anadolu Efes'in yeni transferi Omic:

- "Spor Toto Basketbol Ligi Avrupa'nın bir numaralı ligi konumunda"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Efes'in yeni transferi Omic:


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes'in son transferi Bosna Hersek asıllı Sloven pivot Alen Omic, Türkiye Ligi'nin Avrupa'nın bir numaralı ligi konumunda olduğunu söyledi.

Lacivert-beyazlı kulübün internet sitesinde açıklamalarda bulunan Omic, Avrupa'nın en iyi basketbolcularının Türkiye'de oynadığını belirterek, "İspanya Ligi gayet kaliteli bir lig fakat bana kalırsa Türkiye bir adım önde. Ben de böyle zorlu bir ligde mücadele edeceğim için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'e transfer sürecinin çok kısa sürdüğünü ve başantrenör Velimir Perasovic ile görüştükten sonra karar verdiğini aktaran Omic, Perasovic'in kendisine Anadolu Efes'e gelmesinin kariyeri açısından doğru seçim olacağını söylediğini anlattı.

Hırvat başantrenörün geçen sezon Laboral Kutxa ile THY Avrupa Ligi'nde önemli başarılar elde ettiğini ve kendisinin basketbol tarzını çok beğendiğini belirten Omic, THY Avrupa Ligi'nde dörtlü finale çıkmak için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını kaydetti.

Geçen sezon İspanya'nın Gran Canaria takımında forma giyen 2,16 metre boyundaki Omic, kendisini bir takım oyuncusu olarak nitelendirebileceğini ve saha içerisinde sert bir oyuncu olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Skorun ne olduğuna bakmadan sürekli mücadele etmeye çalışan bir oyuncuyum. Maçlar öncesinde ise sürekli konsantre olmaya çalışırım. Zamanının çoğunu spor salonunda geçiren bir oyuncuyum. Kariyerim için çok önemli bir sezon olduğunu düşünüyorum. Anadolu Efes forması altında tekrar THY Avrupa Ligi'nde mücadele etme fırsatı bulacağım. Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu. Anadolu Efes de Avrupa basketbolunun en büyük kulüplerinden bir tanesi. Oynadığım kulüplerin taraftarlarını takımımızın saha içerisindeki 6. oyuncusu gibi görürüm. Anadolu Efes taraftarının agresif ve mücadeleci oyuncuları sevdiğini de öğrendim. Abdi İpekçi Spor Salonu'na geldiklerinde tam da görmek istedikleri bir oyuncu ve takımla karşılaşacaklar. Taraftarlarımızdan salonumuzu sezon boyunca doldurmalarını ve tüm maçlarımızda bizi desteklemelerini bekliyorum. Yeni sezon öncesinde çok heyecanlıyım."

Öte yandan, Anadolu Efes'in yeni transferi Alen Omic'in sağlık kontrolünden geçirildiği bildirildi. Lacivert-beyazlılar, Omic ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.


Yorumlar