Anadolu Efes, Kızılyıldız MTS'yi konuk edecek

- Lacivert-beyazlı takım, THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında yarın Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS ekibiyle karşılaşacak - Başantrenör Perasovic: "Bu maçtan galip ayrılmak için 40 dakika boyunca çok iyi mücadele etmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Efes, Kızılyıldız MTS'yi konuk edecek


İSTANBUL (AA) - Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında yarın Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS ekibini konuk edecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşma LigTV 3'ten naklen yayınlanacak.

Ligde geride kalan 8 haftada 3 galibiyet ve 5 mağlubiyeti bulunan Anadolu Efes 12., dörder galibiyet ve yenilgisi olan Sırbistan ekibi ise averajla 9. sırada yer alıyor.

Anadolu Efes son maçında Fenerbahçe'ye 88-80 mağlup olurken, Kızılyıldız MTS ise İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milan'ı 83-70 yendi.

Bu arada Anadolu Efes Spor Kulübü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü dolayısıyla öğretmenler ile basketbol antrenörlerini karşılaşmada ücretsiz olarak ağırlayacak.


- Perasovic: "40 dakika çok iyi mücadele etmeliyiz"


Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, Kızılyıldız MTS'yi yenmek için maç boyunca çok iyi mücadele etmeleri gerektiğini bildirdi.

Hırvat teknik adam, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son iki maçlarını kazandıktan sonra buraya kendilerine güvenerek gelecekler. Kızılyıldız, THY Avrupa Ligi'nin en iyi savunma yapan takımlarından biri. Maçın son saniyesine kadar mücadeleyi bırakmıyorlar. Ayrıca kadrolarında çok kaliteli oyuncuları var."


- Avrupa kupalarında 565. maç


Anadolu Efes, Kızılyıldız MTS maçıyla Avrupa kupalarında 565. karşılaşmasına çıkacak.

Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 564 maçın 317'sini kazandı, 247'sinde salondan yenilgiyle ayrıldı.

Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 316 karşılaşmada 160 galibiyet, 156 yenilgi aldı.


- Kızılyıldız MTS ile 7. randevu


Anadolu Efes ile Kızılyıldız MTS, Avrupa kupalarında 7. kez karşı karşıya geldi.

Lacivert-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı 6 karşılaşmadan 3'ünü kazandı, 3'ünü yitirdi.

Yorumlar