Anadolu Derbisi'ne 1 gün kaldı: Bursaspor-Eskişehirspor

Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yanı sıra Anadolu Derbisi'ne sahne olacak. 23. haftada Bursaspor ile Eskişehirspor karşı kariıya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Derbisi'ne 1 gün kaldı: Bursaspor-Eskişehirspor
Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yanı dizi Anadolu Derbisi'ne sahne olacak. 23. haftada Bursaspor ile Eskişehirspor karşı kariıya gelecek.

Bursaspor’da 1-1 berabere biten Gençlerbirliği maçından çok, teknik direktör Şenol Güneş’in hakem İlker Meral’a bulunan isyanı konuşuldu. Ancak deneyimli hocanın takımını bu maçla daha çok meşgul etmeye niyeti yok. Çünkü Yeşil-Beyazlılar, yarın Eskişehirspor'da çok çok mühim bir mücadeleye çıkacak. Güneş’in, Volkan Şen’in cezalı olması sebebi ile hücumda en mühim silahı ise Fernandao olacak. Yeşil-Beyazlı taraftarlara ümit sağlayan Brezilyalı, şunları söyledi: “Volkan’ın oynamayacak olması mühim eksiklik. Ancak ben de başka arkadaşlarım da savaş kazanmak için oynayacağız.” Öte yandan Timsah, PFDK’dan tribün kapama ve 300 bin TL nakit cezası aldı.

Skibbe’nin Timsah tuzağı hazır

3-0’lık Çaykur Rizespor yenilgisini Bursaspor’la oynanacak Anadolu derbisinde telafi etmek arzulayan Eskişehirspor’da hazırlıklar tam gaz sürüyor. Son idmanını bugün yapıcak bulunan Kırmızı- Siyahlılar peşinden kampa girip maç saatini beklemeye başlayacak. Akaminko, Ömer ve Mirkan’ın sakatlıkları sürüyor. Boffin ve Lawal da cezaları sebebi ile yok. Bu nedenden dolayı kadro kurmakta problem yaşayan Es Es’in hocası Michael Skibbe, iki haftadır kullandığı ‘3’lü görünümlü 5’li defans’ sistemini bozmayacak. Alman çalıştırıcı bu planla kanatlardan tesirli ataklar oluşturan Bursaspor’u kalabalık savunma ile durdurmayı planlıyor. İlerideyse Mori ve Sissoko gol arayacak. Bu arada geçen hafta kırmızı kart gören Lawal’a, PFDK 3 maç ceza verdi.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar