Amway ve Voleybol Federasyonu'ndan Filenin Fidanları projesi için işbirliği

Bu yıl Türkiye’de 20’inci yılını kutlayan Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile başlattığı Filenin Fidanları projesi kapsamında, Türkiye genelinde 20 ilde 40 bin çocuğa ulaşarak, geleceğin sporcularının yetişmesine destek olacak.Amway,...

Google Haberlere Abone ol
Amway ve Voleybol Federasyonu'ndan Filenin Fidanları projesi için işbirliği

Bu yıl Türkiye’de 20’inci yılını kutlayan Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile başlattığı Filenin Fidanları projesi kapsamında, Türkiye genelinde 20 ilde 40 bin çocuğa ulaşarak, geleceğin sporcularının yetişmesine destek olacak.

Amway, 2013 yılında ‘Milli Takımlar Tedarik Sponsoru’ olarak Türkiye’de başlattığı spora destek çalışmalarını, sosyal sorumluluk projeleriyle sürdürüyor. Şirket şimdi de, Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile ‘Filenin Fidanları’ projesini başlattı. Burhan Felek Spor Kompleksi’nde gerçekleşen lansman toplantısı, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, A Milli Bayan Voleybol Takımı sporcularından Seda Tokatlıoğlu ile Gizem Karadayı ve A Milli Erkek Voleybol Takımı oyuncularından Ulaş Kıyak katıldı.

‘Filenin Fidanları’ isimli sosyal sorumluluk projesi, Türkiye genelinde 7-12 yaş grubundaki çocukların spora ve voleybola ilgisini artırmayı ve geleceğin voleybolcularının yetişmesine fırsat yaratmayı hedefliyor. Bu sene Türkiye’deki 20. yılını kutlayan Amway, Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte belirlediği Türkiye genelindeki 20 ilde, ihtiyacı olan okullara verilmek üzere toplam 300 adet ‘Mini Voleybol Seti’ hediye edecek.

Voleybol sporu için gerekli ekipmanları olmayan ve bu nedenle voleybol sporunu yapma imkanı bulunmayan okullara gönderilecek 300 mini voleybol seti, voleybol direği, file, dört adet mini voleybol topu ve voleybol oynama kitapçığından oluşuyor. Mini voleybol setleri Türkiye genelinde belirlenen 20 ilde, ilköğretim okulunda öğrenim gören 7-12 yaş gurubundaki öğrencilere gönderilecek.

Filenin Fidanları Projesi kapsamında belirlenen iller arasında, Hatay, Trabzon, İstanbul, İzmir, Aksaray, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Muş, Samsun, Sakarya, Van ve Zonguldak yer alıyor. Önümüzdeki dönem, belirlenen illere yenilerinin eklenmesi hedefleniyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, projeye ilişkin şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliği ile başlattığımız ‘Milli Takımlar Tedarik Sponsorluğu’ çalışmalarına, Türkiye’de 20’inci yılımızı kutladığımız bu yıl da ‘Filenin Fidanları’ sosyal sorumluluk projemizle devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sağlamayı ve Türkiye’de voleybol sporunun daha geniş kitlelere yayılmasına fırsat yaratmayı hedefliyoruz.

Sağlıklı yaşamanın dünyadaki en büyük zenginlik olduğunu hatırlatan Çorbacıoğlu, Amway olarak aktif yaşam ve spora destek vermenin de toplumsal sorumlulukları olduğunu ve şirket olarak içinde bulundukları toplumlara katkı sağlamanın kendileri için büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

SOMA’DA Kİ TÜM İLKÖĞRETİM OKULLARINA VERİLECEK

Proje kapsamında, kısa süre önce büyük bir acı yaşayan Manisa’nın Soma ilçesindeki ilköğretim okullarının tamamına mini voleybol setleri gönderilerek, burada yaşayan çocukların da voleybolla buluşması sağlanacak.

Filenin Fidanları Projesi'nin Türkiye’deki voleybolun geleceğinde önemli bir yer tutacağını belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise altyapının önemine değinerek, "Hedefimiz çocukların spor sevgisini artırmak ve voleybolu küçük yaşlardan itibaren tüm ülke geneline yayarak başarılı voleybolcular ve voleybolsever kitleler yaratmak. Bu uğurda gerçekleştirdiğimiz çok sayıdaki projemize 'Filenin Fidanları' sosyal sorumluluk projesi ile önemli bir ekleme yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Amway Türkiye’nin sponsorluğunda Türkiye'nin farklı noktalarındaki okullara mini voleybol setleri göndererek, özellikle ilkokul ve ortaokuldaki gençlere voleybolu sevdirmeyi amaçladıklarını da belirten Mutlugil, şöyle devam etti:

"Bunu yaparken elbette geçen hafta büyük bir acı yaşayan Soma’yı unutmayacağız. “Filenin Fidanları” projesi dahilinde, Soma’da bulunan tüm ilköğretim okullarına mini voleybol setleri göndererek orada yaşayan çocuklarımızın voleybolla buluşmasını sağlayacağız. Onları voleybolla buluşturarak spor gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışacağız."

Filenin Fidanları Projesi'nin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Başkan Mutlugil sözlerini, "Bu çok özel projede, Türkiye Voleybol Federasyonu olarak yer almaktan çok büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Sporun aktivite ve dinamiklerini çocuklarımıza daha yaygın bir şekilde buluşturmak adına son derece önemsediğimiz özel bir proje olacaktır. Amway Türkiye’nin 'Filenin Fidanları' projesi ile dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan olimpiyatların önde gelen branşlarından voleybola vereceği destek, elde edilmiş başarıların daha yukarı seviyelere taşınmasında önemli bir rol oynayacaktır. Türk voleybolunun hak ettiğine inandığımız ilgiyi artırma noktasında, Amway’in vermiş olduğu katkıya teşekkür ederiz. Umarım hep birlikte voleybolumuzu daha ileri seviyelere taşıyacağız." şeklinde tamamladı.

CİHAN

Yorumlar