Amsterdam Arena kapalı gişe olacak

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile yapacağı kritik maç için Türk taraftarlara ayrılan biletlerin tükendiğini dün TFF duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Amsterdam Arena kapalı gişe olacak
A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 28 Mart Cumartesi günü deplasmanda Hollanda ile yapacağı kritik maç için Türk taraftarlara ayrılan biletlerin tükendiğini dün TFF duyurmuştu.

Yaklaşık 3000 Türk taraftar 53 bin kapasiteli Amsterdam Arena'da Milli Takım'ı destekleyecek. Türk taraftarlar biletleri tüketirken, ulusal takımlarına bağlılığı ile adlandırılan Hollandalı taraftarlar da Cumartesi oynanacak karşılaşmanın biletlerini günler evvela tamamını satın aldı. Hal böyle olunca da Amsterdam Arena'nın iri bir bölümü portakallar tıpkı tip formalarıyla Milli Takımımıza baskı uygulamaya çalışacak. Bu arada cumartesi havanın 7 derece ve yağmurlu olması bekleniyor. Ancak üstü kapanabilen bir stat bulunan Arena'nın hava koşullarından etkileneceği beklenmiyor.

Hollanda Milli Takımı'nda Arjen Robben, Robin van Persie, Rafael van der Vaart ve Ron Vlaar sakatlıkları itibariyle forma giyemeyecek olması A Milliler için iri bir fırsat oluşturuyor. İki takımın da gruptaki pozisyonlarının beklenen seviyede bulunmadığı düşünüldüğünde, Hollanda'nın bu eksikleri Türkiye'yi bir adım öne çıkartıyor.

PORTAKALLARIN CUMARTESİ GÜNÜ EN BÜYÜK KOZU TANIDIK BİR İSİM OLAN SNEIJDER OLACAK

Birçok eksikle sahaya çıkacak takımlarının Türkiye'yi yenmek için herşeyi yapacağını anlatım eden Wesley Sneijder, 'Robben ve Van Persie yapılmaksızın da iyi neticeler alabiliriz. Ama onların takımımız için iri birer yitik olduğunu anlamak için matematik bilmeye lazım yok. İkisi de kulüp takımlarında her hafta sonu dünyanın enfazla oyuncuları içinde yer aldıklarını kanıtlıyor. Bu nedenden eksikliklerini naturel ki arayacağız.' izahatsını yapmıştı.

Hollanda Milli Takımı'nda bunlar yaşanırken, A Milliler'de ise sevindiren bir büyüme oldu. Uzun süredir aralarında sıkıntı bulunan Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre Almanya hazırlık kampında barıştılar. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çabalarıyla aralarındaki buzları eriten ikili salı günü yapılan antrenman için ortak sahaya geldi. Bu müspet havanın beraberinde ise hafta sonu oynanan derbide bütün şimşekleri üstüne çeken Emre Belözoğlu'nun hali merak ediliyor. Tüm BJK camiasının tepkisini çeken Milli oyuncunun moral durumunun fazla aşırı iyi olmadığı, cumartesi oynanacak maçın havasına sokmak için Fatih Terim'in hususi şekilde kaptan Belözoğlu ile ilgilendiği öğrenildi.

ARDA TURAN DA KAMPTA

Cezası itibariyle Hollanda maçında oynayamayacak bulunan Arda Turan kadroda olmamasına karşın dün gece Milli Takım'ın Almanya'daki kampına katıldı. Hollanda maçının arkasından Lüksemburg hazırlık maçında sahada olacak Turan, kritik Hollanda maçı evvela arkadaşlarını yalnız bırakmama hesabına ve antrenmanları takım şekilde yapmak için Marienfeld'deki kampa, arkadaşlarının yanına geldi.

A Milli Takım perşembe günü mahalli saatle 12:00'de basına kapalı bir antrenman yaptıktan sonra, takribî 300 km'lik bir karayolu yolculuğu ile karşılaşmanın oynanacağı Hollanda'nın Amsterdam şehrine geçecek.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar