Ampute Futbol 18 Yaş Altı Milli Takım kampı

Ampute Futbol Milli Takımı antrenörü Özcan: - "Kampımızın amacı, gençlerimizi hayata bağlamak, spor yapacakları imkanları oluşturmak ve en önemlisi A Milli takıma oyuncu yetiştirmektir. Burada gençlerimizi görme fırsatını buluyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Ampute Futbol 18 Yaş Altı Milli Takım kampı

AKSARAY (AA) - Ampute Futbol 18 Yaş Altı Milli Takımı, gelişim kampı programı çerçevesinde Aksaray’da çalışmalarını sürdürüyor.

Aksaray Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi'ndeki kampa, Türkiye Ampute Ligi'nde oynayan 29 sporcu katılıyor. 26 Ağustos'ta başlayan kamp, 7 Eylül'de sona erecek.

Ampute Futbol Milli Takımı antrenörü Uğur Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ampute 18 Yaş Altı Futbol Milli Takımının ilk defa kurulduğunu ve çalışmalarını Aksaray'da sürdürdüğünü söyledi.

Kampın çok güzel geçtiğini ifade eden Özcan, "Kampımızın amacı, gençlerimizi hayata bağlamak, spor yapacakları imkanları oluşturmak ve en önemlisi A Milli takıma oyuncu yetiştirmektir. Burada gençlerimizi görme fırsatını buluyoruz." dedi.

Ampute Futbol 18 Yaş Altı Milli Takımı antrenörü Tahir Güven ise 26 Ağustos'ta başlayan kampın devam ettiğini ifade ederek, şunları aktardı:

"Milli takımda oynayabilecek 11 ile 18 yaş arası 29 sporcumuzu buradaki kampımıza getirdik. Ayrıca 5 kişilik de teknik ekibimiz var. Buradaki hedefimiz, milli takıma oyuncu yetiştirmek, Türkiye de bulunan 27 ampute futbol takımının küçük oyuncularını da A takımlarda oynatabilme seviyesine getirebilmektir. Bu kampımızı, hem sporcularımızın gelişimi, hem de eğitimi için yapıyoruz. İlk defa yapılmış bir kamp bu. Burada gençlerimize vereceğimiz eğitim ve çalışmalarla Ampute Futbol Milli Takımı'na oyuncular yetiştirmeyi amaçlıyoruz."

Takım kaptanı İsmail Parkak da kampın şimdiye kadar sorunsuz devam ettiğini ve antrenörlerin istediği seviyeye gelmek için çok çalıştıklarını ifade etti.

Kampın gelişim kampı olarak düzenlendiğini ifade ederek, Parlak, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 18 yaş altındaki oyuncular çağrıldı. Burada gelecekte milli takım oyuncuları olmamız için çalışma ortamı sunuluyor. Bizlerde burada kendimizi geliştirerek milli takımda oynamayı hedefliyoruz." diye konuştu.



Yorumlar