American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası

- Tekler finalinde İsrailli Sela'yı 2-1 yenen Tunuslu Jaziri, şampiyonluğa ulaştı

Google Haberlere Abone ol
American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası


İSTANBUL (AA) - Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Kulübünün ev sahipliğini yaptığı American Express İstanbul Challenger Tenis Turnuvası tekler finalinde, İsrailli Dudi Sela'yı yenen Tunuslu Malek Jaziri şampiyon oldu.

TED Spor Kulübünün Tarabya'daki tesislerinde 68.'si düzenlenen 75 bin dolar ödüllü turnuvanın finalinde, bir numaralı seribaşı Jaziri ile iki numaralı seribaşı Sela karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk setini 6-1 kaybeden dünya 70 numarası Tunuslu tenisçi, ikinci seti aynı sonuçla aldı. Son sette dünya sıralamasının 74. basamağında bulunan Sela'ya oyun vermeyen 32 yaşındaki Jaziri, seti 6-0, 1 saat 12 dakika süren maçı da 2-1 kazandı. Jaziri, bu galibiyetle kariyerinin 6. ATP Challenger zaferine imza attı.

Malek Jaziri, başarısının karşılığı olarak 90 ATP puanı ve 10 bin 800 dolar para ödülünün sahibi oldu. Bu sezonki üçüncü kupasını kaldıran Jaziri, Türkiye'de ilk kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Jaziri ve Sela'ya kupalarını, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Topbaş ile Ayhan Akgül, TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tınaz ve Garanti Bankası Pazarlama İletişimi Yöneticisi Şebnem Şayakçı verdi.

Yorumlar