Amcasının hedefine ulaşmak istiyor

- Mardin'de vücut geliştirme sporuna 12 yıl önce başlayan ve bu yıl düzenlenen milli takım seçmelerinde Türkiye üçüncüsü olan Abdullah Cemal Acabey'in hedefi, Avrupa'da derece yapmak - Abdullah Cemal: - "Amcamın derece yapmaya yönelik çalışmaları vardı. Bir sakatlıktan dolayı sporu bırakmak zorunda kaldı ve nasip olmadı. Onun hayalini gerçekleştirmek istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
Amcasının hedefine ulaşmak istiyor

MARDİN (AA) - HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'de vücut geliştirme sporuna amcasını izleyerek 12 yıl önce başlayan 31 yaşındaki milli sporcu Abdullah Cemal Acabey, 2018'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmelerinde Türkiye üçüncüsü olan Abdullah Cemal, amcasının hayali gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Abdullah Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora rahmetli amcasının idmanlarını seyrederek başladığını anlatarak, "Amcamın derece yapmaya yönelik çalışmaları vardı. Hedefi, Balkan Şampiyonası'nda iyi bir derece almaktı. Bir sakatlıktan dolayı sporu bırakmak zorunda kaldı ve nasip olmadı. Onun hayalini gerçekleştirmek istiyorum." diye konuştu.


- "Ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyorum"


Abdullah Cemal Acabey, bu yılın nisan ayında Avrupa seçmelerinde Türkiye 3. üçüncüsü olduğunu ve milli takıma seçildiğini anımsatarak, en büyük hedefinin Avrupa Şampiyonası'nda başarı elde etmek olduğunu belirtti.

İspanya'nın Barcelona kentinde bin 800 sporcunun katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda 15. sırayı aldığını, bunun kendisinin ilk deneyimi olduğunu dile getiren Abdullah Cemal Acabey, "En büyük hayalim, milli takım forması altında ülkemizi, bayrağımızı ve Mardinimizi en güzel şekilde temsil etmektir. Haftanın 6 günü, günde minimum 1,5 saat özel program ile çalışıyorum. Beslenme, antrenman ve dinlenmeye çok dikkat ediyorum. Bunlar birbirlerine bağlı. Bu üçünden biri bile olmazsa başarılı olamazsınız." ifadelerini kullandı.

Antrenörü Ahmet Köle ise Abdullah Cemal'in başarılı ve hedefleri olan bir sporcu olduğunu söyledi.

Abdullah Cemal'in İspanya'da Türkiye'yi temsil ettiğini aktaran Köle, 2018 yılında yapılacak olan yarışmaya iyi bir şekilde hazırlanıp, hem ülkeyi hem de bölgeyi en iyi bir şekilde temsil etmek istediklerini kaydetti.

Bu yönde çalışmalarını ve hazırlıklarını sürdürdüklerini vurgulayan Köle, "Hedefimiz 2018 yılında Avrupa Şampiyonası'nda derece yapmak. Bölgede yaşanan sorunlar nedeniyle başarılı sporcular gölgede kalıyor. Amacımız ülkemizi daha iyi bir şekilde temsil etmek. Bizim tek gayemiz, gençleri kötü alışkanlıklardan vazgeçirip spora yönlendirmek. Buradan yarışmacı çıkardığımız zaman gençlerimiz de onu örnek alacak." şeklinde konuştu.


Yorumlar