Alves: Galatasaray'ın bize yetişebilmesi için daha fazla çalışması gerekiyor

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Bruno Alves, Galatasaray'la aralarında 8 puanlık fark olduğunu hatırlatarak, sarı - kırmızılıların kendilerine yetişebilmesi için biraz daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Alves: Galatasaray'ın bize yetişebilmesi için daha fazla çalışması gerekiyor

Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Bruno Alves, Galatasaray'la aralarında 8 puanlık fark olduğunu hatırlatarak, sarı - kırmızılıların kendilerine yetişebilmesi için biraz daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Antalya'da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de futbolculardan Bruno Alves, kamp yaptıkları otelin sahasında basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına kamp çalışmalarını değerlendirerek başlayan başlayan Bruno Alves, "Hazırlıklarımız çok sıkı geçiyor. En iyisini vermeye çalışıyoruz. Kısa bir aradan sonra çalışmalarımıza başladık. Herkes fit durumda döndü. En iyi şekilde ikinci yarıya hazırlanıp çok sıkı şekilde lige devam etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İkinci yarı fikstürünün dezavantaj olup olmadığı yönündeki soruya Bruna Alves, "Tabii ki de ikinci yarı daha zor olacaktır hava şartlarını da düşündüğümüzde. Zaten Türkiye ligi rekabetçi bir lig. Evinizin dışında oynadığınız maçlar çok zor geçiyor. Derbilerin de rakip sahada oynanacak olması bir dezavantaj mı olacak bilmiyorum. Tabii kide tek amacımız var; şampiyon olmak. Her maçı ayrı ayrı değerlendiriyor, her maça ayrı ayrı konsantre oluyoruz. Dediğimiz gibi tek amacımız şampiyon olmak. Bunun için her şeyimizi ortaya koyacağız." cevabını verdi.

Defans dörtlüsünde değişik isimlerle oynamasıyla ilgili de Alves, "Fenerbahçe'nin çok kaliteli defans oyuncuarı var. Bekir olsun, Yobo olsun Kadlec olsun. Egemen'le daha fazla süre alıyoruz. Egemen lider karakterli bir oyuncu. Bu liderliği sahada da kalmıyor. Saha dışında da liderliğiyle takımı etkiliyor. Takım anlamında baktığımda da bu sene iyi çalışıp defansımızı iyice güçlendirip sonuca ulaşacağız." diye konuştu.

"MEİRELES'E BİRAZ DAHA SAYGI DUYULMASINI RİCA EDİYORUM"

Vatandaşı Raul Meireles'le ilgili bir soruya da Alves, "Meireles Avrupa'nın ve dünyanın en iyi orta saha oyucnusu diyebilirim. Türkiye anlamında Meireles gibi bir ortasaha oyuncusunu buraya getirmek kolay değildi. Takım için en iyisini ortaya koymaya çalışıyor. Bazen futbolda istemediğiniz kötü anlar oluyor. Onun hislerini anlamak çok önemli. Merieles'e biraz daha saygı duyulmasını rica ediyorum." cevabını verdi.

"SERT OYNAMAYI SEVİYORUM"

Özellikle hücum oyuncularının kendisiyle ilgili 'sert oynuyor' şeklindeki eleştirileriyle ilgili de konuşan Bruno Alves, "Ben sert oynamayı seviyorum. Sahaya çıktığımda defansımı eni iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Tabii bu fair-play kuralları dışında olmuyor. Aslında ben sahaya Fenerbahçe'nin renklerini de koramaya çıkıyorum." ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Sezon sonu mutlu sona ulaşıp ulaşamaycakları yönündeki soruya Alves, şu cevabı verdi: "Şampiyonluk şansı bizim elimizde. Bütün herşey bize kalmış durumda. Biz her antrenmanda daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlk yarısındaki mentalitemizi ikinci yarıda devam ettirmek ve bunu daha da iyileştirebilmek için çalışıyoruz. Bütün antrenmanlara çıktığımızda Fenerbahçe'de oynayan oyuncuların aynı mentalitede oluduğunu görüyoruz. Çünkü antrenmanlar çok sert geçiyor herkes sahada en iyisini vermeye çalışıyor. Bunun sonucunda da şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ben bugüne kadar oynadığım bütün takımlarda şampiyonluk yaşadım. Ve Türkiye'de de bunun için geldim."

Galatasaraylı futbolcuların 8 puanlık farkın kapanacağı yönündeki açıklamalarıyla igli de Alves, şöyle konuştu: "Galatasaray şu anda 8 puan gerimizde. Bize yetişebilmeleri için şimdiye kadar çalıştıklarından biraz daha fazla çalışmaları gerektiğinin hepsi farkında. Bu şekilde konuşmaları doğal karşılıyorum. Bize yetişebilmeleri için en azından biraz daha üstüne koymaları gerekiyor."

BRUNO ALVES'TEN VATANDAŞI ALMEİDA'YA DESTEK

Kasımpaşa - Beşiktaş maçında bir taraftarın sahaya girerek Beşiktaşlı Fernandes'e saldırması ardından da Portekizli futbolcu Almeida'nın taraftara gösterdiği tepkiyle ilgili de düşünceleri sorulan Bruno Alves, vatandaşına sahip çıktı.

Alves, şöyle konuştu: "Bizim maçta da olsa bütün takım arkadaşlarımız birbirimizi bu şekilde koruma içgüdüsüyle hareket edebilir. Çünkü siz oraya çıktığınızda bir arkadaşınıza olan bütün takıma yapılmış gibi oluyor.Almeida'nın yaptığı hareket, kalpten gelen duygusal bir hareketti. Aynısı bizim maçta da olsa bir arkadaşı korumak için bütün takım oraya gidebilir."

"RONALDO'YU AİLECEK DESTEKLİYORUZ"

Yılın futbolcusu seçilen Cristiano Ronaldo'yu ailecek desteklediklerini dile getiren Alves, ödül töreninin ardından vatandaşıyla konuştuğunu ve kendisini tebrik ettiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar