Almanya'yı deplasmanda da 3-1 yenen Bayan Voleybol Takımı, şampiyonluğa ulaştı

A Milli Bayan Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi'nde Almanya karşısında 2-0'ı bulduğu için şampiyonluğunu ilan ettiği maçı 3-1 kazandı. Türkiye, bu başarısıyla Avrupa Ligi'ndi bir ilki başardı ve şampiyonluğa ulaştı. Ay yıldızlı ekip...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'yı deplasmanda da 3-1 yenen Bayan Voleybol Takımı, şampiyonluğa ulaştı

A Milli Bayan Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi'nde Almanya karşısında 2-0'ı bulduğu için şampiyonluğunu ilan ettiği maçı 3-1 kazandı. Türkiye, bu başarısıyla Avrupa Ligi'ndi bir ilki başardı ve şampiyonluğa ulaştı. Ay yıldızlı ekip ilk maçı da Bursa'da 3-1 kazanmıştı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk maçta 3-1 kazandığı CEV Avrupa Ligi finalinin rövanşında deplasmanda Almanya karşısında salondan yine 3-1 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

CEV Avrupa Ligi finalinin rövanşında Almanya'ya konuk olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Rüsselsheim kentindeki GroBsporthalle Salonu'nda yapılan karşılaşmaya iyi başladı. Milliler ilk seti 25-19 kazandı. Şampiyonluk için yeterli olacak ikinci setin sonlarını daha iyi oynayan ay yıldızlı ekip, çok çekişmeli geçen bu seti de 25-23 kazanarak 2-0 öne geçti ve şampiyonluğunu ilan etti.

Bu sevinçle doğan rehavetten iyi yararlanan Almanya, üçüncü sette 25-20'lik üstünlük sağlayarak durumu 2-1'e getirdi. Türkiye, 4. sette yeniden oyuna ağırlığını koydu. Seti 25-20 mücadeleyi de 3-1 kazanarak şampiyonluğunu galibiyetle taçlandırdı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Bursa'da yapılan ilk müsabakayı da 3-1 kazandığı için tarihinde ilk kez CEV Avrupa Ligi'nde altın madalyaya ulaştı.

CİHAN

Yorumlar