Almanya’nın kralı Mercedes AMG Petronas

Formula 1 sezonunun yarısı geçilirken Mercedes AMG Petronas pilotu Nico Rosberg, kendi seyircisi önünde Almanya’da damalı bayrağı ilk sırada gördü. Sıralama turlarında yaşadığı fren arızası nedeniyle 20. sırada start alan Lewis Hamilton...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’nın kralı Mercedes AMG Petronas

Formula 1 sezonunun yarısı geçilirken Mercedes AMG Petronas pilotu Nico Rosberg, kendi seyircisi önünde Almanya’da damalı bayrağı ilk sırada gördü. Sıralama turlarında yaşadığı fren arızası nedeniyle 20. sırada start alan Lewis Hamilton ise yarış içinde 17 sıra yükselerek üçüncülüğü elde etti.

Formula 1 takviminde sezonun onuncu yarışı olan Almanya’nın Hockenheim pistinde Mercedes AMG Petronas rüzgarı devam etti. Ev sahibi pilot Nico Rosberg, kendi seyircisi önünde yarışı ilk sırada tamamladı. Sıralama turlarında birinci sırayı elde eden Nico Rosberg, yarış sonuna kadar pozisyonunu korumayı bildi ve en önde damalı bayrağı gören isim oldu. Mercedes AMG Petronas’ın diğer pilotu Lewis Hamilton ise inanılmaz bir yarış çıkardı.

Sıralamalarda yaşadığı fren arızası nedeniyle 20. sıradan yarışa başlayan Hamilton, rakiplerini birer birer geçerek Hockenheim’da üçüncülüğü elde etti. Son dört tur kala ikinci olan Bottas’ı da yakalamamayı deniyen Hamilton, üçüncü olarak 15 puanı daha hanesine yazdırdı.

Hockenheim‘a ilk sırada başlayan Rosberg, kazandığı birincilikle 25 puanı almayı başarırken, üçüncü sırada yer alan Lewis Hamilton da 15 puanla yarışı tamamladı. Rosberg, pilotlar sıralamasında puanını 190’a yükseltirken, ikinci sırada bulunan Hamilton da 176 puana ulaştı.

Mercedes AMG Petronas, takımlar sıralamasında da 366 puanla birinci sırada yer alıyor. F1 sezonunun 11. yarışı olan Budapeşte Grand Prix’i 27 Temmuz 2014 Pazar günü gerçekleşecek.

CİHAN

Yorumlar