Almanya, kupayı Avrupa'da tuttu, hem şampiyonluğu hem de 4. yıldızı kaptı

Brezilya'da düzenlenen 20. Dünya Kupası organizasyonu Almanya'nın zaferiyle sonuçlanırken önemli ilkler de yaşandı. Bu zaferle Almanya 4. kupasını alırken 4. yıldızı da göğsüne taktı. Amerika Kıtası'nda düzenlenen bir dünya kupasında...

Google Haberlere Abone ol
Almanya, kupayı Avrupa'da tuttu, hem şampiyonluğu hem de 4. yıldızı kaptı

Brezilya'da düzenlenen 20. Dünya Kupası organizasyonu Almanya'nın zaferiyle sonuçlanırken önemli ilkler de yaşandı. Bu zaferle Almanya 4. kupasını alırken 4. yıldızı da göğsüne taktı. Amerika Kıtası'nda düzenlenen bir dünya kupasında ilkkez bir Avrupa takımı kupayı kaldırırken Almanya, şampiyonluk mührünü de İspanya'dan aldı.

FIFA 2014 Dünya Kupası Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki dünya ünlü stadı Maracana'da 78 bin 800 kişinin izlediği Almanya-Arjantin maçıyla sona ererken, mutlu sona ise 24 yıl aradan sonra Almanay ulaştı. Almanya bu zaferiyel 4. kupayı müzesine götürürken, 4. yıldızı da göğsüne taktı.

Normal süresi 0-0 sona eren finalde Arjantin'i uzatma sonunda 1-0 yenerek 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Almanya'da kaptan Philipp Lahm'a şampiyonluk kupasını FIFA Başkanı Sepp Blatter verdi. Almanlar bu zaferle 4. Dünya Kupası'nı da müzesine götürmüş oldu.

Brezilya'nın evsahipliği yaptığı 20. FIFA Dünya Kupası'nın madalya töreni öncesinde bireysel ödüller sahiplerini buldu. Kupanın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü'ne layık görülen Arjantin'den Lionel Messi ve en iyi kaleciye verilen Altın Eldiven Ödülü'nü kazanan Almanya'dan Manuel Neuer ödüllerini aldı.

Kupa törenine Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini katıldı. Blatter'in seremonide bazı taraftarlarca yuhalanması dikkati çekti.

İkincilik madalyalarını almak için tribünde oluşturulan platforma giden Arjantinli futbolcular, Alman oyuncular tarafından alkışlandı. 2014 FIFA Dünya Kupası'nın şampiyonu Almanya'nın kaptanı Philipp Lahm, şampiyonluk kupasını FIFA Başkanı Blatter'den aldı. Lahm'ın kupayı kaldırdığı sırada Maracana Stadı'nın üstünde havai fişekler patlatıldı.

Ayrıca, Rio de Janeiro kentinin simgelerinden biri olan Hz. İsa heykeli de Almanya bayrağı ile ışıklandırıldı.

Öte yandan tribünlerde çoğunluğu oluşturan Arjantinli futbolseverlerden bazılarının, uzatmada kaybedilen kupa sonrası gözyaşlarını tutamadıkları gözlenirken, maçı televizyonlardan izleyen Arjantinliler Bounes Aires'te maç sonrasında olaylar çıktı.

SON İKİ ŞAMPİYONUN ORTAK NOKTALARI TÜRKİYE

Bu arada FIFA Dünya Kupaları'nda son 2 dünya kupası şampiyonunun ortak noktası da Türkiye oldu.

2014 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan teknik direktör Joachim Löw oldu. Böylece son 2 Dünya Kupası'nı kazanan teknik adamların "Türkiye merkezli" bir ortak noktası oldu.

2010'da Güney Afrika'da şampiyon olan İspanya'nın teknik direktörü Vicente Del Bosque ile 2014'te ipi göğüsleyen Almanya'nın teknik patronu Joachim Löw, Türkiye'de görev yapmış ve başarısızlık nedeniyle de Beşiktaş ve Fenerbahçe'den gönderilmişlerdi.

Ülkemizde 1998'de Fenerbahçe, 2001'de de Adanaspor'u çalıştıran Joachim Löw, iki ekipten de başarısızlığı nedeniyle yollanmıştı.

2010 Dünya Kupası'nda ülkesini şampiyon yapan İspanyol Vicente Del Bosque de, Beşiktaş'tan gönderilmişti.

CİHAN

Yorumlar