Almanya 24 yıllık hasreti bitirmek istiyor

Almanya ile Arjantin Dünya Kupası tarihinde üçüncü kez final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. İlk iki finalde her iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor.Finalde asıl heyecan ise kupanın kıta değiştirip değiştirmeyeceği. Daha önce...

Google Haberlere Abone ol
Almanya 24 yıllık hasreti bitirmek istiyor

Almanya ile Arjantin Dünya Kupası tarihinde üçüncü kez final mücadelesinde karşı karşıya gelecek. İlk iki finalde her iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor.

Finalde asıl heyecan ise kupanın kıta değiştirip değiştirmeyeceği. Daha önce Amerika kıtasında oynan şampiyonalarda kupa Avrupa takımları tarafından hiç kazanılamamıştı. Almanya ise bu fırsatı değerlendirerek bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

2014 Dünya Kupası finalinde Arjantin ve Almanya finalde kupayı havaya kaldırmak için karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki final mücadelesi yarın Brezilya’nın en önemli stadyumu Maracana’da oynanacak.

Dünya Kupası tarihi boyunca Kupa’nın hep oynadığı kıtada kalmış olması, finalde heyecanın artmasına neden olacak. Almanya, 24 yıllık kupa hasretine son vermek isterken, Arjantin ise kupanın kendi kıtalarında kalabilmesi için yoğun çaba sarf edecek.

Bu aynı zamanda 1990 Dünya Kupası’nın da rövanşı olacak. İtalya’da düzenlenen turnuvada Batı Almanya ile Arjantin finalde karşı karşıya gelmiş. Batı Almanya rakibini tartışmalı bir penaltı golüyle 1-0 mağlup ederek kupayı kaldırmıştı.

Almanya bundan önce üç kez Dünya Kupası’nı kazanma sevinci yaşarken, Arjantin ise bu mutluluğu iki kez tattı.

KLOSE’DEN RONALDO’YA REKOR MESAJI

Brezilya’yı 7-1 yendikleri tarihî yarı finalde fileleri sarsan Almanya’nın forveti Miroslav Klose, Dünya Kupaları tarihinde 16 gole ulaşmış ve Ronaldo’yu geride bırakmıştı. 15 golü bulunan Ronaldo’yu öven Polonya asıllı Alman hücumcu, "O, olağanüstü bir oyuncuydu. Onu Brezilya maçında geçtiğim ve statta bunu gördüğü için biraz üzülmüş olabilir." ifadelerini kullandı.

36 yaşındaki tecrübe, G Grubu’ndaki 2-2′lik Gana maçında 15. golünü kaydedince kendisine, "15′ler kulübüne hoş geldin" mesajıyla cevap veren Ronaldo’ya seslendi: "Miroslav Klose 16′lar kulübünde ve herkesin katılmasını bekliyorum."

CİHAN

Yorumlar