Alman Panzerleri Portekiz'e Acımadı

Kupanın favorilerinden Almanya ve Portekiz'in mücadelesinde Portekiz maçın başında 10 kişi kalınca erken havlu attı: 4-0

Google Haberlere Abone ol
Alman Panzerleri Portekiz'e Acımadı

Brezilya'ya favorilerden birisi olarak gelen Almanya, G Grubu'ndaki ilk ve en önemli maçında Portekiz'i çok rahat bir şekilde 4-0 yenerek, turnuvaya galibiyetle başladı. Sahanın yıldızı ise hat-trick yapan Thomas Müller oldu.

Portekiz'de 37. dakikada kırmızı kart gören Pepe, takımını 10 kişi bıraktı ve büyük ihtimalle grup maçlarını kapattı.

Portekiz, maça çok hızlı başladı. Önce 5. dakikada Hugo Almeia, sonra da 7. dakikada Cristiano Ronaldo'nun girdiği tehlikeli pozisyonlarda Alman kalecisi Neuer başarılıydı.

Maçın 8. dakikasında Almanya gole çok yaklaştı. Pepe'nin kötü geri pasını zor kontrol edip uzaklaştırmak isteyen kaleci Patricio, topu istediği gibi uzaklaştıramadı ve Sami Khedira'nın önüne yolladı. Khedira ise ceza sahası dışından bekletmeden kaleye gönderdi ancak top direğin hemen yanından auta gitti.

Ancak bu fırsattan yararlanamayan Almanlar, 11. dakikada penaltı kazandı. Mario Götze'nin ceza sahasında Joao Pereira tarafından düşürülmesinin ardından hakem Milorad Mazic penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Thomas Müller, Almanya'yı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra kısa bir süre Portekiz baskısı olsa da Almanya kontrolü hemen ele geçirdi. İkinci golü de aramaya başlayan Almanya, 32. dakikada da Toni Kroos'un köşe vuruşuna iyi yükselen Hummels ile skoru 2-0 yaptı.

Üst üste kalesinde gördüğü gollerle oyundan kopan Portekiz'e bir şok da 37. dakikada geldi. Thomas Müller ile tartışma yaşayan Pepe, rakibine kafa attığı için kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Portekiz açısından büyük umutlarla başlayan ancak kabus gibi geçen ilk 45 dakikanın sonunda da Almanya golü geldi. Soldan Toni Kroos'un yaptığı ortada topu bir anda önünde bulan Thomas Müller, sert bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının da üçüncü golüne imza attı ve skoru 3-0 yaptı.

İkinci yarıda ise Almanya, 10 kişi oynayan ve oyun disiplininden tamamen kopan Portekiz karşısında tam anlamıyla aktif dinlenmeye geçti. Turnuvanın ilerleyen bölümlerini de düşünüp, tempoyu sık sık düşürmeyi tercih eden Almanya, son dakikalara kadar fazla zorlamadı.

Portekiz içinse ilk yarıdaki şanssızlıklar, ikinci yarıda da peşlerini bırakmadı. Bu kez Real Madridli Fabio Coentrao, kendisine atılan uzun bir topa yetişmek isterken sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın skorunu ise Thomas Müller belirledi. Yine Portekiz ceza sahası içinde takipçiliğini konuşturan Müller, kaleci Patricio'dan dönen topu tamamlayarak, skoru 4-0 olarak ilan etti.

1986'dan bu yana her açılış maçında kazanan Almanlar, bu geleneği sürdürdü ve Portekiz karşısında sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk için iddialı olduğu Brezilya 2014'e de galibiyetle başladı.

Yorumlar