Alman Milli Takımı'ndan 2. lige

- Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, Alman milli voleybolcu Lisa Izquierdo ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Alman Milli Takımı'ndan 2. lige


SAMSUN (AA) - Bayanlar Voleybol 2. Lig ekiplerinden Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, Alman Milli Takım oyuncusu Lisa Izquierdo'yu transfer etti.

Belediye hizmet binasında düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp başkanı Kadir Koçak, bir üst lige çıkmak için çok önemli transferler yaptıklarını söyledi.

Bu transferlerden en önemlisinin, halen Alman Milli Takımı oyuncusu olan Izquierdo olduğunu vurgulayan Koçak, "Bu transferin bizim açımızdan iki önemli anlamı var. Birincisi bizim amaçlarımıza uygun, çok önemli kariyere sahip bir oyuncu. İkincisi ise FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle birçok yabancı oyuncunun ülkemize gelmeyi tercih etmemesine, hatta bazılarının mukavelesi varken ayrılmak istemesine rağmen Lisa'nın tercihi, bizleri çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Ülkesinde son olarak Dresdner takımında forma giyen 22 yaşındaki smaçör Izquierdo ise Almanya'da yardımcı oyuncu olduğunu, Türkiye'den çok iyi bir teklif aldığını, bu nedenle tercihini Anakentspor'dan yana kullandığını anlattı.

Türkiye liginin kalitesini bildiğini ve ligi yakından takip ettiğini dile getiren Izquierdo, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, kendisi gibi milli takım oyuncusu Christiane Fürst ile Antalya'da tatilde olduklarını söyledi.

Darbe girişiminden sonra Fürst'e neler olacağını sorduğunu, onun da, hiçbir sıkıntı olmayacağını, Anakentspor'a imza atması gerektiğini söylediğini ifade eden Izquierdo, "Tabii ki çok kötü bir olay. Almanya'da günlerce kamuoyunda kaldı ve yankıları büyük oldu ama bu durum kararımı değiştirmedi. Ben hiç endişe etmeden geldim buraya ve şu anda çok mutluyum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Izquierdo, kendisini 1 yıllığına Anakentsporlu yapan resmi sözleşmeyi imzaladı.

Yorumlar