Alman kulübü, ırkçılık ve aşırı sağ ile mücadele ediyor

- 1860 Münih Kulübü, aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadele kapsamında hazırladığı el ilanlarında statta kullanılamayacak sembollere yer verdi

Google Haberlere Abone ol
Alman kulübü, ırkçılık ve aşırı sağ ile mücadele ediyor


BERLİN (AA) - Almanya 2. Futbol Ligi kulüplerinden 1860 Münih'in ırkçılık ve aşırı sağla mücadele kapsamında hazırladığı el ilanlarında, statta maçları izlemek isteyen taraftarların kullanması yasak olan sembol ve işaretlere yer verildi.

Kulübün internet sayfasından yapılan açıklamada, bazı kişilerin, mavi-beyazlı kulübü aşırı sağcı siyasi tutumunu yaymak için kullandığı bilgisinin alındığı belirtilerek, 1860 Münih Kulübünde aşırı sağ düşüncenin hiçbir şekilde yeri olmadığı ifade edildi.

Bu kapsamda kulübün çeşitli kampanyalar düzenlediğine işaret edilen açıklamada, "Aşırı sağa oyun alanı yok" başlığıyla el ilanının hazırlandığı ve özel güvenlik elemanları için eğitim kursları gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, aşırı sağ ve yabancı düşmanı düşüncesinde olan insanları stattan uzaklaştırmak için tüm önlemlerin alınacağı belirtildi.

Hazırlanan el ilanında, "Futbolla ilgisi olmayan, yasa dışı, tasvip edilmeyen işaret ve sembollerin" listesi yer aldı.

"Statlarda Neonazileri, aşırı sağcıları, insan onurunu hiçe sayan düşünceleri ve bunlara sempati duyanları istemiyoruz" denilen el ilanında, aşırı sağcı, yabancı düşmanı, anayasaya aykırı sembol ve işaret taşıyanların stattan çıkarılacağı vurgulandı.

1860 Münih'in üst yöneticisi (CEO) Thomas Eichin de konuyla ilgilendiklerini ve titiz bir şekilde inceleme yaptıklarını aktararak, "Bu insanları üye olarak ve taraftar kulüplerimizde kabul etmiyoruz. Maçlarımıza da gelmelerini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.



Yorumlar