Alman Futbol Federasyonu logo yüzünden mahkemelik oldu

Süpermarketler zinciri Real ile Alman Futbol Federasyonu (DFB) logo yüzünden mahkemelik oldu. DFB, Real’i milli takım logosunu izinsiz kullanmakla suçladı. Real ise DFB’nin şirket olmadığını öne sürdü ve milli sembollerin patent kapsamından...

Google Haberlere Abone ol
Alman Futbol Federasyonu logo yüzünden mahkemelik oldu

Süpermarketler zinciri Real ile Alman Futbol Federasyonu (DFB) logo yüzünden mahkemelik oldu. DFB, Real’i milli takım logosunu izinsiz kullanmakla suçladı. Real ise DFB’nin şirket olmadığını öne sürdü ve milli sembollerin patent kapsamından çıkarılmasını istedi.

Almanya’da Dünya Kupası heyecanı forma ve triko satışlarına da yansıdı. Bu alanda artan pazardan pay almak isteyen süper marketler zinciri Real, dünya şampiyonu Alman Milli Takımı’nın logosunu sattığı tekstil ürünlerinde kullandı.

Hal böyle olunca da Alman Futbol Federasyonu (DFB) söz konusu “kartallı logonun marka koruma kapsamında olduğunu” öne sürdü ve Real hakkında dava açtı.

Mühin mahkemesine intikal eden davaya karşılık Real süpermarketler zinciri ise logonun marka koruma kapsamından kaldırılması için başvuruda bulundu.

Real, buna karşın Almanya’nın milli sembollerinin ticari bir ürün logosu olmadığı ve halk tarafından kullanılabileceği tezini ortaya attı.

Şimdi mahkeme Alman Milli Takımı’nın ve kartallı ve 4 yıldızlı logosunun marka kapsamına alınıp alınamayacağına karar verecek. CİHAN

Yorumlar