Alman bakanlar 'holigan terörünü' bitirmekte kararlı

Alman İçişleri Bakanları Konferansı’nın yeni dönem başkanı KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger , “Futbolda şiddete karşı daha sert olmak istiyoruz. Özellikle futbolda şiddete karşı bütün bir Almanya olarak ortak planlar ve hareket biçimleri...

Google Haberlere Abone ol
Alman bakanlar 'holigan terörünü' bitirmekte kararlı

Alman İçişleri Bakanları Konferansı’nın yeni dönem başkanı KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger , “Futbolda şiddete karşı daha sert olmak istiyoruz. Özellikle futbolda şiddete karşı bütün bir Almanya olarak ortak planlar ve hareket biçimleri tasarlamak istiyoruz.” dedi.

Jaeger bir gazetecinin yönelttiği soruya “Futboldan para kazanmak, devletin kasasını veya başka kasaları doldurmak gibi bir niyetimiz yok. Bizim derdimiz holiganları ve nazileri sahalarımızdan uzak tutmak ve dolayısı ile statlarda polis ihtiyacını azaltmak.” şeklinde cevap verdi.

İçişleri Bakanı Konferansı’nda somut bir plan hazırlayan Ralf Jaeger diğer bakanları ikna etmeye çalışıyor. Holiganların deplasmanlarda işledikleri suçlar yüzünden deplasman beldelerinin polisi ve mahkemesi ile muhatap oluyor. Bu şehirler ise holiganların sadece bir veya iki günlük uğrakları olduğu için oranın polisi ve mahkemesi, mahkemedeki savcılar ve hakimlerin şahısların sicilleri hakkında ve geçmişte işledikleri suçlar ile bilgileri bulunmuyor. Bu sebeple ağırlaştırılmış cezayı hak edenler dahi ufak cezalar ile kurtuluyor.

Bunun önüne geçmek için Jaeger’in hazırladığı tasarı holiganların suça karıştıkları yerde değil kendi yaşadıkları şehirlerde hakim önüne çıkmalarını öngörüyor. Bu sayede şahısların asıl hak ettikleri cezalara çarptırılması ve kontrollerinin daha düzenli yapılması amaçlanıyor.

Bu sisteme göre şahısların işlediği bütün suçları yakinen tanıyan bir polis amiri, bir savcı ve bir hakim olacak ve dolayısı ile katlanan cezalar uygulanıp çok daha etkili bir şekilde caydırıcı hale gelecek. CİHAN

Yorumlar