Ali Şen: Fenerbahçelilerin Avrupa demesi anlamsız

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen, Fenerbahçeli yöneticilerin 'Avrupa'ya gidebiliriz' açıklamasını değerlendirirken, "Fenerbahçelilerin Avrupa demesi anlamsız." dedi.Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun ardından açıklamalarda bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Ali Şen: Fenerbahçelilerin Avrupa demesi anlamsız

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Ali Şen, Fenerbahçeli yöneticilerin 'Avrupa'ya gidebiliriz' açıklamasını değerlendirirken, "Fenerbahçelilerin Avrupa demesi anlamsız." dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun ardından açıklamalarda bulunan sarı lacivertli kulübün efsane başkanlarından Ali Şen, yönetimin "Bu yıl Avrupaya gidebiliriz." çıkışını; "Bunun için CAS'ın gerekçesi tek başına bir şeyi ifade etmez." sözleriyle yanıtladı. Şen, sporx.com'a yaptığı açıklamada, "Kalan bir yıllık cezamızın ertelenmesi için Türkiye'deki yargıda lehine gelişmeler olması şart." dedi.

CAS KARARINI VERMİŞ BİTMİŞ

Başkan Ali Şen, yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'de yönetimin, 'Fenerbahçe'nin önümüzdeki yıl Avrupa'da mutlaka olması lazım. Çünkü, 3 senedir Avrupa'da yok. Başkanın ve yönetimin bu yıl 'Avrupa'ya gidebiliriz, bunun için CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz' demeleri anlamsız. Çünkü CAS'ın gerekçeli kararı bir şey ifade etmez. CAS cezayı onamış bitmiş artık. UEFA'nın bu gündemine bile girmez." dedi.

TÜRK YARGISINDA LEHE GELİŞME ŞART

Başkan Ali Şen, yönetimin harekete geçmesi için Başkan Aziz Yıldırım'ın içeri girmemesi gerektiğini ve yeniden yargılamanın şart olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'nin Avrupa kapısının açılması ancak şöyle olabilir, Aziz Yıldırım hapise girmezse, yeniden yargılama veya bir sistem değişikliği olursa, o zaman bizim yöneticiler buradan hareketle adım atabilir.

Fenerbahçe bu konudaki savunmasıyla ilgili, o CAS'ta seçtiği Alman hakemin çalıştığı avukatlık şirketiyle çalışıyor. Bunu bilmiyor insanlar. Bizim bunu UEFA İcra Kurulu'na götürmemiz için elimizde bir arguman olması lazım. Argüman ne? Bu da Yargıtay'ın onayına rağmen burada başkanımıza tekrar mahkeme yolu açılması ve CAS'ın gerekçeli kararındaki bu bahsedilen tereddütlerdir. Bunlar UEFA'ya bildirilebilir.

Tabii, bunun çabuk yapılması lazım. UEFA'dan af çıkamaz ama askıya alabilirler. Erteleme olabilir. Avrupa yasağı konusunda olumlu bir gelişme olması için anlattığım bu iki faktörün yanyana gelmesi lazım. Türkiye'deki yargı sisteminde lehinde bir gelişme olması bana göre şart."

BENİ DİNLESELERDİ İHTARLA BİTERDİ

Keşke demek istemediğini de belirten Ali Şen, "Ama 25 Eylül'deki olağanüstü kurulunda ben konuşma yaparak bir yol göstermiştim. Keşke o konuşmada söylediklerimi dinleselerdi. Aziz Yıldırım bu cezaları almaz, hepsi ihtarlarla geçişirdi ama onlar kendi yollarına gittiler. Neticede bu."

UEFA ANAYASA MAHKEMESİNİ BEKLİYOR

Başkan Ali Şen, UEFA'nın Aziz Yıldırım'la ilgili Türkiye'deki hukuki sürecin tamamlanmasını beklediğini de belirterek, "UEFA Disiplin Kurulu, kişiler ile ilgili olan soruşturmasını bekletiyor. Anayasa Mahkemesi'nin durumunu bekliyorlar. İnfaz olur ve hapse girerse, disiplin komitesi Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'na ceza verecektir. Yargıtay'dan onaylanan iki kişi var çünkü. Beş yıl veya hayat boyu bir ceza gelir. Buradaki yargıda, yargılamadaki bazı yanlışlar, eksikler veya usulsüzlükler filan ortaya konursa o kalan 1 yıl 5 yıllığına ertelenir ve bu şekilde Devler Ligi'ne gidebiliriz. Bu da ayrıca kasamıza yüklü bir katılım parası girmesine neden olacak. Bu kalan 1 yıllık ceza için CAS'ın gerekçesi değil, Türk yargısındaki lehine gelişmeler önemli." diye konuştu.

KİĞILI'NIN TERİM YAKLAŞIMI DOĞRU

Abdullah Kığılı'nın Fatih Terim'e 'İyi ki seni kovdular biz şampiyon olduk' sözüne aynen iştirak ettiğini de belirten Ali Şen, "Çünkü, Fatih Terim'i hepimiz çok iyi biliyoruz. Fatih Terim, Fenerbahçe için büyük bir rakipti. Kiğılı'nın bu konudaki yaklaşımına iştirak ederim." diyerek, Fenerbahçe'nin iyi olmadığını ama rakiplerin çok kötü olduğunu da sözlerine ekleyerek şunları söyledi:

"Fenerbahçe çok iyi değildi bu sene. 6 mağlubiyet. 5 beraberliği var. Parreira ile şampiyon olduğumuz sene 2 tane mağlubiyet, 6 tane beraberlik vardı. 84 puan topladık. O puanı toplayan yok. O bir rekordu. Bu sene rakipler kötüydü ama Ersun buna rağmen takımı, takım haline getirmeyi başardı. Fenerbahçe'nin yılda 6 mağlubiyet alması başarı değildir."

3 Temmuz 2011'in ne başına ne ortasına ne sonuna girmek karışmak istemediğini de belirten Ali Şen, " Yönetimin başlattığı kampanyaya ilk imzayı atanlardan biriyim. 'Adalete Fener Yak' bir tek onu bilirim, ona bakarım. Çıkar çıkmaz ilk imzayı verenlerdenim. Şampiyonluk var, çok keyifli. Keyifli dakikalarda keyifsiz hatıraları kafama sokmak istemiyorum." dedi.

Ali Şen, Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü projesinin çok doğru bir iş olduğunu da belirterek, "Fatih Terim'in gelmesini destekliyorum. Onunla hem Fransa'ya 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na, hem de Rusya'daki 2018 Dünya Şampiyonası'na gideceğiz. TFF'yi Terim projesinden dolayı destekliyorum." diyerek Terim'in yerine göreve gelen Roberto Mancini ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Roberto Mancini, profesyonel bir antrenör. Profesyonel bir insanın ne yapması gerekiyorsa onu yapıyor. Türkiye'deki futbolu, tarzı gördü. Mancini İtalyan. Direk İtalya'dan gelseydi daha farklı bir Mancini görürdük. Terim'in ardından gelmesi dezavantajdı. Mancini'yi önümüzdeki sene değerlendirmeliyiz. O zaman kantara konmalı."

CİHAN

Yorumlar