Alex Telles: İyi bir Alex Telles izletebileceğimi düşünüyorum

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına Avusturya'da yaptığı antrenmanlarla devam ederken, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alex Telles, yeni sezonda daha iyi olacağının sözünü verdi.Galatasaray'ın Brezilyalı sol beki Alex Telles,...

Google Haberlere Abone ol
Alex Telles: İyi bir Alex Telles izletebileceğimi düşünüyorum

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarına Avusturya'da yaptığı antrenmanlarla devam ederken, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Alex Telles, yeni sezonda daha iyi olacağının sözünü verdi.

Galatasaray'ın Brezilyalı sol beki Alex Telles, "Geçen sene geldiğimde de oynayarak gelmiştim ama yeni transfer olunca takımla daha fazla zaman geçirmeniz gerekiyor. Geçen sene o şansı bulamadım ama kendimi iyi hissettiğim zaman kapasitemi biliyorum. Şimdi de ligin başlamasına uzun zaman var fiziksel olarak kendimi hazırlayabilecek zamanım var. İyi bir Alex Telles izletebileceğimi düşünüyorum." dedi.

Takımın başına gelen İtalyan teknik adam Cesare Prandelli hakkında da değerlendirmelerde bulunan Telles, "Prandelli dünya çapında bir isim. Uzun yıllar milli takımı çalıştırarak bunu da kanıtladı. Bizden ne istediğini anlattı ve bizi cesaretlendiren, motive eden bir hoca. Mancini biraz daha defansif yöne ağırlık verirdi. Mancini ile bu yönümü de geliştirdim. Sol bekin ilk odaklanması gereken defans olmalı. Prandelli ile de bu gelişimi artırabileceğime inanıyorum. Onlardan da birçok şey öğrenmek istiyorum." diye konuştu.

İzet Hajrovic'in 400 bin Euro'luk alacağının 90 gün boyunca ödenmediği gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı feshederek Werder Bremen'e imza atması ve aynı şekilde kendisininde sarı kırmızılı takımdan alacağının olup olmaması yönünde ki bir soruya ise Telles, "Hajrovic'in kararı ile ilgili yorum yapmam doğru olmaz. Herkesin kendi kararıdır. Galatasaray bana verdiği tüm sözleri tuttu, ödemelerim yapıldı o yüzden bir sıkıntım yok. Bana çok önemli bir lig ve Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı verdi." şeklinde cevap verdi.

"BREZİLYA OLARAK DÜNYA KUPASI'NI KAZANMAYI İSTERDİK"

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası hakkında ki düşüncelerini de paylaşan Alex Telles, "Brezilya futbol ülkesi. Herkesin milli takımdan beklentisi yüksekti. Alınan sonuçlar hepimizi üzüntüye uğrattı. Almanya sonuna kadar hak ederek geldi ve şampiyonluğu da hak etti. Brezilya olarak kupayı kazanmak isterdik. Benim de en büyük hayalim Dünya Kupası'nda oynamak orada olmak isterdim. Melo da orada olmayı hak etmişti. Bir sonraki Dünya Kupası için 4 senemiz var. Kendimi daha da geliştirerek bir sonraki kupada yer alma şansım olabilir diye düşünüyorum." dedi.

Brezilya'da ki bir ankette 2018 Dünya Kupası'nda taraftarın oluşturduğu kadroda yer alması ile ilgili olarak ise Telles, "Anketle ilgili haberi ailemden aldım ve mutluluktan çok şaşırdım. Ekstradan motive oldum. Önümde 4 sene var ve Galatasaray önemli işler yaparak kendimi ispatlayacağım. Bu ankette ismimin yer alması uzun yıllardır çalışmanın meyvelerini toplamak gibi." ifadelerini kullandı.

CANER ERKİN YORUMU

Fenerbahçe ve A Milli Takım oyuncusu Caner Erkin'in iyi bir sol bek olduğunu düşündüğünü belirten Telles, "Caner'in iyi bir sol bek ve futbolcu olduğunu düşünüyorum. Brezilya'nın en iyi sol beki seçildim ama bu sadece benim değil takımın desteği sayesinde oldu. Tek mevkii ya da oyuncu ile kısıtlamak doğru olmaz. Futbol kollektif bir oyun ve başarı için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'deki yabancı kuralı hakkında ki düşüncelerini de paylaşan Alex Tellex, "Federasyonun yabancı kararına saygı duymamız gerekiyor. Kendi fikrim serbest kalması daha iyi. Herkesin hazır olması gerekiyor. Yedek oturanın da her an oynayacakmış gibi hazır olması lazım." yorumunda bulundu.

Geleceği hakkında ki hayallerinden de bahseden Brezilyalı futbolcu, "Herkesin hayalleri var. En büyük hayalim Dünya Kupası'nda oynamak. Bunu başardığım zaman büyük takımlardan da teklif gelecektir. Şu anda odaklandığım tek şey Galatasaray'a odaklanmak. İlk etapta Galatasaray'ın başarısı önemli." diyerek sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar