Alanya'da düzenlenen spor organizasyonları ekonomiye katkı sağlıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2013 yılında düzenlenen 76 civarındaki ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının ilçe ekonomisine 25-30 milyon lira değerinde katkı sağladığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Alanya'da düzenlenen spor organizasyonları ekonomiye katkı sağlıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2013 yılında düzenlenen 76 civarındaki ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının ilçe ekonomisine 25-30 milyon lira değerinde katkı sağladığı açıklandı.

Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak ile Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı basın toplantısı düzenledi.

İlçede ulusal ve uluslararası müsabakaların giderek arttığı açıklandı. Türkiye Bisiklet Federasyonu başta olmak üzere tekvando, futbol, plaj futbolu, plaj voleybolu, sokak basketbolu, güreş, hentbol gibi 20 civarında federasyonun ilçede her yıl organizasyon düzenlendiği açıklandı. Geçen yıl ilçede 76 spor organizasyonu düzenlendiğini açıklayan Kanlı, 56 kampa da ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kanlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte uyum içinde çalışarak yeni spor dallarını ilçeye kazandırdıklarını belirtti. Turnuva, şampiyona ve kamp organizasyonlarının yanında çok sayıda federasyon ve kulüp de eğitim seminerleri için Alanya'yı tercih ettiğini dile getiren Kanlı, sporcularla birlikte, sporcu yakınları, hakem ve gözlemcilerin de ilçeye gelerek katkı sağladığına dikkat çekti.

Böylece spor organizasyonlarının turizme ve ekonomiye katkısı olduğunu kaydeden Kanlı, "Bu çalışmaları giderek arttırmalıyız. Bu tür organizasyonlar ilçemizi hem tanıtıyor, hem de ekonomisine katkı sağlıyor." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, spor organizasyonları, kamp ve seminerlerin, özellikle kış aylarına denk gelmesi nedeniyle turizme katkı sağladığını belirtti. Bu organizasyonlar için Alanya'ya 76 bin 500 sporcu, sporcu yakınları, antrenör, hakem, gözlemci, federasyon ve kulüp üyeleri geldiğini kaydeden Tamrak, Alanya'da sporla ilgili yatırımların son yıllarda ivme kazandığına dikkati çekti.

Alanyaspor Kulübü spor turizmi konusunda lokomotif rolü oynadığını belirten Tamrak, tesislerin yeterli olması, kamu kurum ve kuruluşlarının destek vermesi, faaliyetlerin daha sağlıklı yürütülmesini sağladığını ifade etti. Tamrak, "2014 yılında 126 spor faaliyeti programlıyoruz. Hedefimiz hem ilçenin tanıtımını yapmak, hem de Alanya'da 7'den 77'ye herkesi sporla buluşturmak." diye konuştu.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nu (TTF) Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, bu yıl Alanya'da 9. organizasyonu yaparak ilçeye büyük katkı sağladıklarına dikkat çekti. Tekvando ailesi olarak şuanda ilçede 3 bine yakın insanın bulunduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

"Alanya turizmle birlikte dünyaya açılan bir merkez. Her yıl organizasyonları Alanya'da yapıyoruz. Hem iklim şartları hem de Alanya Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri her türlü desteği veriyorlar. Bu avantajlar işimizi kolaylaştırıyor."
CİHAN

Yorumlar