Akyazı’nın Türkiye birinciliği, ödüllendirildi

Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Akyazı Karete Spor Kulübü sporcuların başarıları ilçede sevinçle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Akyazı’nın Türkiye birinciliği, ödüllendirildi

Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Akyazı Karete Spor Kulübü sporcuların başarıları ilçede sevinçle karşılandı. Sporcuların almış olduğu madalyalar, Kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve velilerce takdir edildi.

    Sakarya Akyazı ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Akyazı Karete Spor Kulübü Antrenörü Sezai Yolcuoğlu, bir yıl boyunca, yapmış olduğumuz çalışmaların karşılığını, Türkiye şampiyonu olarak aldıklarını ifade etti. Öğrencilerimiz spor karşı duyarlı olması bizleri mutlu ettiğini belirten Antrenör Sezai Yolcuoğlu, ”Spor kulübümüzün, birinci amacı özgüvenli, mutlu bireyler yetiştirmektir. Sahadaki çocuk, spor alanında kendisini büyük bir topluluğun karşısında ifade etme başarısını gösteriyor. Akademik başarıda özgüvensiz duran öğrencilerimizin bu turnuvalardaki başarılarıyla gelen özgüvenlerinin, yaşamın diğer alanlarıyla birlikte, akademik başarılarına da olumlu etki ettiğinin her yıl canlı şahidi olduk. Maddi imkânları olmayan öğrencilerimizin desteklenmesi gerekiyor. Kişi mutlu olduğu ortamda başarılı olur.” şeklinde konuştu.

Minik Yıldızlar Türkiye karete şampiyonasında minik bayanlar 25 kiloda Türkiye şampiyonu olan Zeynep Birinci’yi Akyazı Kaymakamı K.Mustafa Ballı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mutlu Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Ay tebrik etti.

    Kaymakam Ballı, başarılı olan salon sporlarına destek vermek gerektiğini ifade etti. Ballı, ”Çocuklarımızın boş zamanlarını verimli ve sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmeleri için spor yapmalarına olanak sağlanmalı. Alınan başarıdan dolayı kızımız Zeynep Birinci’yi onu destekleyen ailesini ve yetiştiren Antrenörü Sezai Yolcuoğlu’nu tebrik ederim.” dedi.

Sporcuların gösterdikleri başarılar ve aldıkları madalyaların sevinçlerini ikiye katladığını söyleyen Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği(SAGİAD) Akyazı Şubesi Başkanı Hüseyin Kav, ”İnsan bedeni özel yetenekleri olan mükemmel bir varlıktır. Sporla ilgilenenlerin beden ve ruh sağlığını geliştirmek kendine güven kazanmasını sağlamak ve üst düzey performansı elde etmektir. İnşallah bu güzel başarılar, gelecekte sosyal ve psikolojik olarak kişide olumlu yönde büyük etkisi olacaktır. Başarıların devamını dilerim.” şeklinde konuştu.

Günümüzde spor büyük bir sosyal olay haline geldiğini belirten Akyazı Eğitim ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği (AKEGDER) Başkanı Mehmet Çelik, "Bu bir ekip işidir. Bu bir gönül işidir. Başarılarına her yıl yenisini ekleyen, Akyazı’nın dışarı açılan kapısı Akyazı Karete Spor Kulübü, tecrübeli, fedakâr yöneticilerine teşekkür ederim.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar