Akıllı haritalardan spor tesislerine bir tıkla ulaşılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Spor Bilgi Bankası Projesi ile 81 kentteki spor tesislerine, 360 derece panoramik fotoğraflama ile akıllı haritalar sayesinde internet üzerinden ulaşılabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Akıllı haritalardan spor tesislerine bir tıkla ulaşılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Spor Bilgi Bankası Projesi ile 81 kentteki spor tesislerine, 360 derece panoramik fotoğraflama ile akıllı haritalar sayesinde internet üzerinden ulaşılabilecek. Vatandaşlar proje sayesinde bulundukları şehirlerdeki spor tesislerini, oraya gitmeden online ortamda akıllı haritalar üzerinden inceleyebilecek. Tesisin koridorlarında sanal gezebilmeli, her türlü teknik bilgi dahil iletişim ve koordinat bilgilerini edinebilmeli imkanı bulunacak. Ayrıca tesislerin fotoğrafları 360 derece, gerçekliğe en uygun haliyle panoramik görülebilecek. Sistem üzerinden tesise gitmek için randevusu alınabilecek ve nasıl ulaşılabileceğini gösteren navigasyon uygulamasıyla tesise ulaşım sağlanabilecek.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı ile beraber yürütülen Türkiye Spor Bilgi Bankası Tanıtım Toplantısı yapıldı. Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürleri katıldı.

    Toplantının açılışında konuşan Bakan Kılıç, “Sizler, Bakanlığımızın her ildeki kıymetli temsilcilerisiniz. Hepimizin sorumluluğu çok büyük. Sizler, ülkemizin sportif açıdan uluslararası arenada temsilini oluşturan yapının bel kemiğisiniz. Bir gencimizin sizler sayesinde kendisine güveninin artması ve başarıya ulaşması çok önemli. Bu farklı bir duygu ve gurur." diye konuştu.

    Bu tür faaliyetlerde detay çalışmanın zarafetinin kurumların her noktasına yayılacağını vurgulayan Kılıç, "Bu etkinin meydana gelmesinde sizlerin çabası büyük. Olimpiyatlara hazırlanan sporcularla olumlu bir iletişiminiz, sporcularımızın ruh hali üzerinde büyük etkilere sahip olacaktır. Eksiklikleri birlikte görmüş olacağız ve gerekli noktalarda sizlerde destek sağlayacağız. Sizlere güveniyorum. Gençlerin gönüllerine girdiğimiz taktirde, birbirinden önemli ve güzel başarıların kendiliğinden geleceğine olan inancım tam." şeklinde konuştu.

TESİSLERE AİT TÜM BİLGİLER BİR TIK ÖTEDE

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın teknolojik anlamda desteklenmesi ve altyapı anlamında eksikliklerin görülmesi, nerede ne tesis varsa görülmesi, bilinebilmesi adına yapılan önemli bir çalışmayı tamamladıklarını belirten Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise "Tesislere ait tüm bilgiler bilgisayarın bir tık ötesinde, hepimizin görebileceği bir yapıya kavuşacak." dedi.
    Bakanlığın Bilgi İşlem Dairesi koordinesinde, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Tesisler Daire Başkanlığı ile yürütülen 'Türkiye Spor Bilgi Bankası' projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait veya kullanımda bulunan taşınmaz ve tesislere ait kurumsal verilerin tablosal sözel veriler ve projelerle ilişkilendirilerek, web tabanlı coğrafi olarak takibi amaçlanıyor. Proje ile bu güne kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve inşası devam eden tüm taşınmazların bilgilerine 'Türkiye Spor Bilgi Bankası' üzerinden takip edilmesi hedefleniyor.
CİHAN

Yorumlar