Akhisar Belediyespor Süper Lig'de 5. sezonunda

- Ege temsilcisi ligdeki 4 yılında oynadığı 136 maçta yüzde 32 galibiyet oranı yakaladı - Akhisar Belediyespor'un Süper Lig geçmişinde en fazla forma giyen Bruno, sezon başında takımdan ayrıldı - Ege temsilcisinde bir sezonda en fazla gol atan Rodallega, bu sezon 6 gol daha bulması halinde 24 golü bulunan Yunan Gekas'ı geçecek - Bu sezon Adanaspor ve Alanyaspor'la Süper Lig'de ilk kez karşılaşacak Akhisar Belediyespor'un, Osmanlıspor ve Kayserispor'a karşı ligde galibiyeti bulunmuyor

Google Haberlere Abone ol
Akhisar Belediyespor Süper Lig'de 5. sezonunda


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Spor Toto Süper Lig'de 5. sezonunda mücadele edecek Akhisar Belediyespor, 4 yılda oynadığı 136 maçta yüzde 32 galibiyet oranıyla mücadele etti.

Süper Lig'de 5. sezonunda mücadele edecek Akhisar Belediyespor, ligde oynadığı 136 maçta 43 galibiyet, 41 beraberlik ve 52 yenilgi aldı. Bu müsabakalarda 163 gol atan Ege temsilcisi, kalesinde 191 gol gördü.

Akhisar Belediyespor, geçen 4 sezonda yüzde 32 galibiyet oranı yakaladı.

Ligdeki ilk sezonunda birinci yarıdaki kötü performansına rağmen ligi 42 puanla 14. sırada tamamlayan Akhisar Belediyespor, ligdeki en başarılı sezonunda geçen yıl topladığı 46 puanla ligi 8. sırada bitirdi.

- En fazla maça çıkan Bruno

Süper Lig'de 71 futbolcunun şans bulduğu Akhisar Belediyespor'da bu sene takımdan ayrılan Bruno 115 maça çıkarak Süper Lig'de en fazla forma giyen oyuncu oldu.

Bruno'yu geçen yıl Trabzonspor'a transfer olan Güray Vural (107) ve sezon başında Bursaspor'a giden Merter Yüce (103) takip etti.

Kadrodaki oyuncular içinde bu yıl 3. sezonlarına başlayacak Douglao 54, Custodio ise 48 maçla en fazla forma giyen isimler oldu.

- En golcü Gekas

Geçen 4 sezonda 24 golü bulunan Yunan futbolcu Gekas, en golcü isim olarak dikkati çekerken, Gekas'ı 21 golle Bruno ve 19 golle Rodallega izledi. Geçen sezon attığı 19 golle Ege temsilcisinde bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını ele geçiren Kolombiyalı golcü, bu sezon 6 gol daha bulması halinde Gekas'ı geride bırakacak.


- Gelen ve giden futbolcular


Geçen sezonki kadrodan İsmail Konuk, Merter Yüce, Bruno, Ahmet Cebe, Kenan Karışık ve Halil Çolak'la yollarını ayıran Akhisar Belediyespor, Grbic'i Adana Demirspor'a kiraladı.

Sporting Lizbon'dan Miguel Lopes'i kiralayan Ege temsilcisi, Leo Sami'yi de Porto'dan tekrar kiraladı. Akhisar Belediyespor bunun dışında Fenerbahçe'den Serdar Kesimal, Kayserispor'dan Ömer Bayram ve Mallorca'dan Sissoko'yu transfer etti.


- Kayserispor ve Osmanlıspor'u yenemedi


Bu sezon Süper Lig'e yükselen Adanaspor ve Alanyaspor'la ligde ilk kez karşılaşacak Ege temsilcisi, diğer 16 rakibi içinde ligde Kayserispor ve Osmanlıspor'u yenemedi. Kayserispor'la oynadığı 6 maçta 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Akhisar Belediyespor, Osmanlıspor karşısında ise sahadan birer beraberlik ve yenilgiyle ayrıldı.

Ege temsilcisi, bu sezona Kayserispor maçıyla başlayacak.


- En çok galibiyet Trabzonspor'a karşı


Ege temsilcisinin lig tarihindeki en başarılı olduğu rakibi maç başına 1,75 puan aldığı Trabzonspor olurken, Galatasaray karşısında sadece 0,4 puan ortalaması yakaladı.

Bordo-mavili ekibe karşı 8 maçta 4 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgi alan Akhisar Belediyespor, Galatasaray'la oynadığı 8 karşılaşmada sahadan 1 galibiyet ve 7 yenilgiyle ayrıldı.


- Teknik direktörler


Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da teknik direktör Cihat Arslan'la yoluna devam edecek Akhisar Belediyespor'da Arslan'dan önce Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Reşit Akçay ve Roberto Carlos'un yanı sıra geçici olarak 1 maçta Şaban Yarkın görev yaptı.

Ege temsilcisini Süper Lig'e çıkaran Hamza Hamzaoğlu ligde takımın başında 68 maça çıktı. Hamzaoğlu'nu 34 maçla Cihat Arslan, 18 müsabakayla Roberto Carlos ve 15 karşılaşmaya Mustafa Reşit Akçay izledi.

Bu isimlerden Hamza Hamzaoğlu yüzde 34, Cihat Arslan yüzde 32, Roberto Carlos yüzde 28 ve Mustafa Reşit Akçay da yüzde 27 galibiyet oranları yakaladı.

Akhisar Belediyespor'da Süper Lig'de görev yapan teknik direktörlerin aldığı sonuçlar şöyle:


Teknik direktör O G B M A Y Cihat Arslan 34 11 13 10 42 41 Hamza Hamzaoğlu 68 23 17 28 80 99 Mustafa Reşit Akçay 15 4 5 6 16 23 Roberto Carlos 18 5 6 7 24 25 Şaban Yarkın 1 0 0 1 1 3

Yorumlar