Akhisar Belediyespor 'Arena'sına kavuşuyor

Spor Toto Süper Lig'e çıktığından beri maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynayan Akhisar Belediyespor, yeni stadına kavuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Akhisar Belediyespor 'Arena'sına kavuşuyor

Spor Toto Süper Lig'e çıktığından beri maçlarını Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynayan Akhisar Belediyespor, yeni stadına kavuşuyor. Akhisar Arena Stadı'nın temeli törenle atıldı. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

İçinde 13 bin kişilik stat ve 2 bin kişilik spor salonu olan kompleks, 30 milyon liraya mal olacak. Stadın yapılacağı 37 bin metrekarelik alanın Spor Genel Müdürlüğü'ne devri dolayısıyla ilçe merkezinde bulunan Akhisar İlçe Stadı'nın kullanım hakları Akhisar Belediyesi'ne geçecek. Stadın 2014-2015 futbol sezonu ikinci devresine yetiştirilmesi planlanıyor.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, söz konusu projenin Akhisar ve Manisa için çok önemli olduğunu söyledi. Futbolculuk hayatında birçok başarı elde eden Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, çalıştırdığı Akhisar Belediyespor'u bu statta daha büyük başarılara taşıyacağına inandığını kaydetti. Takımın fiziki altyapı çalışmalarına destek vereceklerini ifade ederek, "AK Parti hükümetleri döneminde temel atmalar, tarih verilerek taçlandırılmıştır. Biz iki üç kere açılış töreni yapılıp hizmete girmeyen yatırımlardan yana olmadık. Bundan sonra da hizmetlerin, atılan temellerin açılışlarında birlikte olacağız. Bugün temel atma törenine katıldığımız Muradiye'deki spor salonunun açılışı için 29 Ekim'e söz aldık. Sizin de adı gibi hızlı bir belediye başkanınız var, bu konuda yüklenici firmaya bir ricası olduğunu biliyorum. Stadımızın inşası noktasında belli bir süre var ama ben inanıyorum ki yüklenici firma bu süreyi kısaltacak." dedi. Törene katılan sporculara da seslenen Bakan Akif Kılıç, "Yaptığınız sporu, çalışmaları, doğal ve ahlâklı yollardan yapın. Gazi Mustafa Kemal ne demişti, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.' Sizler ahlâklı olacaksınız, elde ettiğiniz başarıları kendi çabalarınızla elde edeceksiniz." şeklinde konuştu.

Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, diğer protokol üyeleri, Akhisar Belediyespor Futbol ve Basketbol takımlarıyla diğer branşlardaki sporcular, taraftarlar ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar