Akçay'ın vazgeçilmezi kaptan Numan

- Numan Çürüksu, Osmanlıspor'un bu sezon lig ve Avrupa'da yaptığı 14 maçın tamamında görev yaptı - Takım kaptanı Numan: "Bana ihtiyaç duyulduğunda sonuna kadar sahaya çıkıp mücadelemi vermek isterim. Lig sonuna kadar bile olsa bu isteğim değişmez"

Google Haberlere Abone ol
Akçay'ın vazgeçilmezi kaptan Numan


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Osmanlıspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki vazgeçilmezi savunma oyuncusu Numan Çürüksu oldu.

Başkent temsilcisi, bu sezon ligde 6, Avrupa'da 8 olmak üzere 14 karşılaşmaya çıktı.

Mor-sarılı ekipte takım kaptanı Numan Çürüksu, tüm maçlarda doksanar dakika görev yapan tek futbolcu oldu. Avrupa Ligi elemelerinde 2 gol atan 31 yaşındaki stoper, istikrarlı bir görüntü sergiledi.

Osmanlıspor'un başarılı stoperi Numan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kararın teknik ekibin tercihi olduğunu belirterek, "Bana ihtiyaç duyulduğunda sonuna kadar sahaya çıkıp mücadelemi vermek isterim. Lig sonuna kadar bile olsa bu isteğim değişmez." dedi.

Sadece kendisinin değil, tüm takımın çok çalıştığını vurgulayan Numan, "Bana böyle bir şans verildi. Ben de değerlendirmeye çalışıyorum. Avrupa Ligi'nde de mücadele ettiğimiz için 3 günde bir maç yapmak ilk başta bana zor geliyordu. Yorgunluk yaşıyordum ama şu anda bu durum ortadan kalktı. Vücudum 3 günde bir maç oynamaya alıştı." ifadelerini kullandı.


- "Fenerbahçe'yi elimizden kaçırdık"


Osmanlıspor'un Avrupa ve ligdeki performansını da değerlendiren Numan, şunları kaydetti:

"Geçen sezon ilk devrenin sonlarında çıkışa geçtik. Son 14 maçta sadece bir mağlubiyetimiz var. O da Zürih deplasmanı. Bu da olabilir diye düşünüyorum. Dünyanın en büyük takımları bile mağlup olabiliyor. Biz de bunlardan birini yaşadık. Hemen akabinde lige döndüğümüzde Fenerbahçe'yi elimizden kaçırdık. O yüzden bu devam edecektir. İki kulvarda da kadromuz geniş. Gerekli rotasyonları teknik heyetimiz yapıyor. Gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. Hep başarıyı hedefliyoruz."


- Akçay'ın, Numan'dan sonra güvendiği isim


Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettikleri için genellikle kadroda rotasyona giden Akçay'ın, Numan'dan sonra en çok güvendiği isim ise Badou N'diaye oldu.

Senagalli orta saha oyuncusu ligde ve Avrupa'daki tüm maçlara ilk 11'de başladı. Süper Lig'de tüm karşılaşmalarda Numan gibi doksanar dakika sahada kalan Ndiaye, UEFA Avrupa Ligi'nde ise bir kez oyundan alındı.

Osmanlıspor'un 3. ön eleme turu rövanş maçında Estonya'nın Nomme Kalju takımını 2-0 yendiği maçta Ndiaye, 54. dakikada yerini Raheem Lawal'a bıraktı.


- Orta sahanın gözde ikilisi


Akçay'ın, savunmanın önündeki ilk tercihleri ise Mehmet Güven ve Musa Çağıran ikilisiydi.

Osmanlıspor'da Numan ve Ndiaye'nin dışında Mehmet Güven ve Musa Çağıran da Süper Lig'de tüm maçlarda sahaya ilk 11'de çıktı.

Ligde 6 maçın 5'inde 90 dakikayı tamamlayan Mehmet Güven, Avrupa'da ise rotasyona takıldı. Akçay, Mehmet'in yerine UEFA Avrupa Ligi'nde genellikle Lawal'ı tercih etti.

Süper Lig'de 3 maçta 90 dakika görev yapan Musa Çağıran ise yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Avrupa'da eleme maçlarında fazla forma şansı bulamazken, grupta geride kalan 2 karşılaşmada 145 dakika süre aldı.

Yorumlar