Ahmet Nur Çebi: İki veya üç sene içinde şampiyon oluruz

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, iki veya üç sene içinde Beşiktaş'ın kesin şampiyon olacağına inandığını söyledi.Aydın Üniversitesi'nin Florya Yerleşkesi'nde düzenlenen panele katılan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Nur Çebi: İki veya üç sene içinde şampiyon oluruz

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, iki veya üç sene içinde Beşiktaş'ın kesin şampiyon olacağına inandığını söyledi.

Aydın Üniversitesi'nin Florya Yerleşkesi'nde düzenlenen panele katılan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Çebi, burada öğrencilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı.

'ŞAMPİYON OLMAYI ÇOK İSTİYORUZ'

Beşiktaş Kulübü'nde göreve geldikleri günlerde büyük zorluklarla karşılaştıklarından bahseden Ahmet Nur Çebi, sonraki senelerde taşların yavaş yavaş oturacağını ve her Beşiktaşlı gibi kendilerinin de şampiyon olmayı istediklerini ifade etti.

Kulüp olarak ilk yıl 'feda' sezonu geçirdikten sonra bu yıl şampiyonluğu zorladıklarının altını çizen Beşiktaş İkinci Başkanı, iki veya üç sene içinde kesin olarak şampiyon olacaklarını belirterek, "Biliyorsunuz bizim için için mali olarak ilk yıl çok zordu. Biz bundan çıkmayı bildik. Bu yıl iyi bir kadro oluşturduk şampiyonluğu zorladık. Önümüzdeki yıllara daha iyi plan ve program dahilinde gidiyoruz. Ben önümüzeki 2 veya 3 sene içinde Beşiktaş'ın kesin şampiyon olacağını söyleyebilirim." dedi.

Öğrencilerin takıma yapılacak transferler konusundaki sorularını da cevaplayan İkinci Başkan, takıma ille de yıldız oyuncu almak zorunda olmadıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz transferde futbol komitesi ve teknik heyetin raporu doğrultusunda hareket ediyoruz. Futbol direktörümüz Önder Özen ve Teknik Direktör Slaven Bilic'in arzu etmediği hiçbir oyuncuyu gündeme almayız. Onlar istemiyor diye yönetim yıldız oyuncu istiyor diye de birşey yok. Alacağımız oyuncunun illa da yıldız oyuncu olacak diye bir kural da yok. Birçok oyuncu ile görüşmeler yapabiliriz. Ben fazla futbol ile ilgilenmem eğer bana burada bir görev verilirse görev koşarım. Ronaldinho konusunda bana görev verildi. 13 milyon Euro ile başlayan süreçte 5.5 milyon Euro'ya kadar indirdik. Fakat bu transfer olmadı. Her görüştüğümüz oyuncunun tranfseri bitecek diye birşey yok."

BAŞKAN OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MU?

Bir öğrencinin "İlerleyen süreçte Beşiktaş'a başkan olmak istiyor musunuz ?" sorusunu Ahmet Nur Çebi, şu cevabı verdi: "Her Beşiktaşlı tabiki Beşiktaş'a başkan olmak ister. Ben şu anda Fikret Orman ile oldukça keyifli bir şekilde çalışıyorum. Onun görevi bıraktığı zaman belki başkan olabilirim."

Öte yandan Beşiktaş'ın kadrosuna dahil ettiği yıldız oyuncuları iyi idare edemediği şeklindeki eleştirilere Çebi, kendilerine bugüne kadar ahlaki anlamda kötü futbolcuların geldiğini belirterek, "Quaresma bizdeyken oynamadı. Sonrasıda iyi oynamaya başladı. Biz ona ne yaptık da bizdeyken oynamadı. Sonrasında da birden bire oynamaya başladı. Yıldız oyuncuların idare edilmesi tabiki çok zor. Ancak tabiki herkes de haddini bilmesi gerekiyor. Kimse Beşiktaş'ın üstünde değildir. Kim bize saygısızlık yaparsa bizde gereğini yaparız." diye konuştu.

Ahmet Nur Çebi, devre arasında Galatasaray'dan transfer edilen sonrasında alacaklarını alamadığı için antrenmana çıkmayan Dany'nin haddini aştığını ve sonrasında da gereğinin yapıldığını kaydetti. CİHAN

Yorumlar